There was an error in this gadget

Friday, September 7

cerita hari raya

baju nikah a.k.a baju raya

Alhamdulillah~~Selamat Hari Raya!! Maaf Zahir Batin.....erm...walaupun dh masuk 20 Syawal...tp masih lagi di dalam mood raya..mood g open house...hehehe....ok berbalik kepada tajuk...so mlm ni aku dh free skit...keje aku dah siap...keje ape? keje menjahit langsir rumah client aku...hahaha....dkt seminggu gak la aku menjahit...tp 2 hari yg lepas ni baru fokus btul2 untuk siapkan...sebab dh ada keje lain plak nk kene buat..Alhamdulillah lepas kawen ni rezki tu berkat...projek kecik2 pun rasa puas hati bila buat...

ok2...citer pasal raya....tahun ni aku raya kat umah mertua aku....so pagi raya aktiviti keluarga diorg lain ngan keluarga aku...bangun subuh berjemaah n lepas tu takbir raya sama2....first time aku rasa join takbir raya berjemaah....lps subuh...kakak2 ipar prepare makanan...aku mengemas umah...pastu siap2 g sembahyang raya...balik sembahyang raya...sesi bersalam2an...sesi bergambar dan sesi makan beramai2....makanan mmg lain la dr keluarga aku...menu dia mee sup...hah? mee sup?? x feel raya langsung...haha...tp nasib baik ada nasi impit n rendang...hehehehe...so lepas makan2 pegi beraya ke rumah Mak Teh...dekat je dgn umah mertua aku..tp before tu g ziarah kubur arwah mak mertua aku...

bersama abah mertua..nak sopan2 konon..tp xmenjadik..haha

 anak2 sedara Acu dan makcik baru mereka... Acu Qist..

tamatlah cerita raya pertama aku...raya kedua plak..beraya kat kampung..kat Kuantan..pegi rumah Mak Ngah, Ayah Chik, Mak De...dan menziarahi kubur2 saudara mara..letih...~~jauh gak dr Jengka nak ke Kuantan tu....

Iman yg cute..suke bergambar..

main2 pose ngan iman..last2 laki aku join..aeisya pun datang skali...

raya ketiga aku bergerak ke kampung halamanku..Segamat...gerak dalam pukul 2 lepas zohor...sampai Segamat pukul 5...lalu jalan dalam...pergh~jalan tu boring giler..ngantuk~..tp kene teman suami..layan borak2...lagipun nk balik kampung aku tu....haish~..kene tunjuk semangat nak balik kampung! hahaha...sampai rumah aku.. 3 family abang  aku dah sampai..malam ni ada buat makan2....raya ketiga..21 August...bersamaan besday abang aku yg ke 2 berusia 41 tahun...so makan sedaaaaaaapppp~dan macam2 makanan ada...hehhehehe

Happy Birthday!!..kek tu sedap rasa mcm Ferrero Rocher..perisa baru kot..first time try..beli kt Secret Recipe...cubalah!

esoknya..beraya kat umah pakcik n makcik aku yg berdekatan....ada 3 rumah je...tu je lah antara rumah wajib pegi tiap2 kali raya...tahun ni raya kecil2an..sbb semua adik beradik turn raya umah mertua tahun ni..so InsyaAllah tahun depan panjang umur dapat la lagi sekali raya besar2an...mcm tahun lepas..

uzma n diba

aufa n bapak dia..haha

uzma = musuh semasa kecik..haha

sama gemuk sama bulat...selekeh btul aku ni~~

ni waldan lepas kene marah ngan Tok Hid...haha..padan muka...

raya kelima....anak sdara aku sorang masuk spital sebab muntah2...pegi melawat...sambil feel2 ada baby...hahaha...kene duk luar wad jaga anak sdara latest aku tu..hehehe....so malam tu dalam pkl 11 kitorg gerak ke Shah Alam dan tamatlah sesi hari raya kitorg...so duk istirehat dan beriadah di rumah....hari Sabtu...boring2 aku ajak laki aku g Banting..tempat lama aku..g ziarah kubur arwah atok aku..iaitu mak kepada abah aku....bawak cucu menantu jumpa atok..hehe...balik dari situ aku singgah umah kawan aku...Illi kat Sijangkang...lepas tu xde aktiviti beraya lagi...setelkan kerja client mana2 yang tertangguh....

amacam~~?..bakat bukan sekadar rupa...

aktiviti seterusnya adalah pada raya ke berapa ntah...masa Hari Merdeka...Alin buat openhouse...sebelum tu aku singgah openhouse kt Setia Alam umah kawan laki aku..trus ke umah Alin kt Cheras...duk lama giler sampai melebihi waktu..hehehe...balik singgah umah Marlia kt area Cheras gak...dan balik dr Cheras singgah Sentul hantar barang kt umah client...penat giler dan kenyang giler!.....sampai umah pukul 2 lebih...pastu tdo dan bangun lambat giler!!aiyoooooo~~

aku paling gemuk kot~adoi!!!...dr kiri...alin & hafidh, aku, nughul, illi..& marlia...

so aktiviti seterusnya..Sabtu ni g dating~~hehe....dan ...Ahad ni ada openhouse kt umah senior..kt Shah Alam plak...makan free sambil mengeratkan silaturrahim~~ececeh!


peace!! 0 - 0  k...maaf zahir batin! semoga hubungan silaturrahim kita semua berkekalan~~amin!amin! ya rabbal alamin!!