There was an error in this gadget

Saturday, March 31

34 days - shopping utk client

Hari ni aku berjalan jarak jauh....pagi2 aku tdo agak lama...so bgn lmbt..sbb mlm td siapkan beberapa ratus kad kaler peach ni...tdo pun dh dkt2 subuh...so bgn lmbt xpela...hahaha...tghari baru mula brkerja...mula2 ingat nk g ikea trus hari ni...nk cari lampu untuk umah client...tp tibe2 client call ajak tgk site...tgk umah dia kt sepang tu...maka trusla kitorg ke sana...duk kt sana dh sampai ptg...ptg sampai ke lps maghrib....letih....lps maghrib trus gerak dari sepang ke ikea...jauhnye la rasa...so letih pny pasal aku tdo dlm kete...hahaha...syok!....sampai ikea dh dkt pkl 10... mujur ikea tutup lmbt weekend...so sempat la beli lampu...wall lamp, outdoor lamp, ceiling lamp..dan macam2 lg la..ambik tu ambik ni...utk lampu je dh habis rm700 lebih duit client...hehehe...trasa mcm org kaya plak shopping sampai ratus2 kt ikea...slalunye g ikea beli berus jamban je...hahaha..so agak tergesa2 gak la..beli lampu tu..sbb ikea dh announce nk tutup...kitorg g bertiga...aku ,epul, n lie...abg epul...so balik smpai shah alam dh pkl 12 n trus g mkn...lapo giler...xmkn tghari...mkn bnd remeh2 je......

Friday, March 30

35 days - sinetron & riben

siang2 aku ikat riben sambil tgk Putri Yang Ditukar....tv3
ptg2  aku ikat riben sambil tgk Anugerah....tv9

mlm2 aku ikat riben sambil tgk Cinta Fitri....tv9
tgh2 mlm aku ikat riben sambil tgk Sejuta Cinta Marshanda....tv3

sinetron pun sinetron la...asal ada yg teman aku ikat riben sorg2~~
n asalkan kad kawen aku siap semuanya...capek dong ah!

Thursday, March 29

36 days - mendengar rezeki

mendengar perkhabaran rezki yg ditunggu2 dkt setahun...semoga perkhabaran itu menjadi nyata...maka akan memudahkan lg keje2 dan persiapan sebelum dan selepas berkahwin...alhamdulillah...mungkin ini rezki bg org2 yg dh nk berkawen....=)...janji Allah kepada umat manusia...semoga dipermurahkan dan bertambah lagi rezeki selepas ni...amin~

Wednesday, March 28

37 days - skit2 lama2 jd bukit

aku target sehari 100 keping....klau rajin bersengkang mata setiap malam...cepat la siap ikat riben kt kad kawen aku tu...500 bg kt family aku...500 bg kt family tunang aku...semua pun kene siap dlm minggu dpn...dh tiba masa mengedarkan kad....hari ni aku dh bg 10 keping kad dh..hehehe...
xpela...slow2 buat...slow2 ikat...lama2 siap la kad aku ni...

menjelang hari yg semakin menghampiri...perjuangan mencari rezeki tambahan mestilah diteruskan...projek kecik2 pun ok...so hari ni alhamdulillah dpt job pasang timber laminated utk satu bilik kecik...okla...ape2 yg kita buat pun..kene la berdikit2...

so tema hari ni...sikit2 lama2 jd bukit!!

Tuesday, March 27

38 days - lenguh wei~

mula2...potong sedikit di bahagian kanan dan kiri border...
kemudian masukkan riben dan ikatkan...
pastu potong empat bahagian sepanjang 2 cmm di setiap bucu...
kemudian masukkan kepingan kertas tadi dan selitkan...
kemudian..lipat kertas kepada 2 bahagian...
lipat sedikit bahagian atas sehingga ke pertengahan kertas..
kemudian lipatkan sebaahgian kertas td ke bahagian dalam....
dan siap!!!
ulang sehingga 1200 kali.....
~~~lenguh wei~~~

Monday, March 26

39 days - hehehehehe

hehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehe
hehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehe
hehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehe
hehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehe
hehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehe
hehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehe
hehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehe
hehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehe
hehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehe
hehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehe
hehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehe
................................hehe......hari ni aku sgt berpuas hati dengan
hasil kad kawen aku yg dh siap...=)...alhamdulillah...skrg fokus
melekat riben...!!yeah!!

Sunday, March 25

40 days - checklist! Oooiii!!!!

tinggal lagi 40 hari je....ayoyoyoyoyo....hari ni aku stuck.....aku x terpikir ape2 dah....skrg ni just pikir mana sempat je...klau aku senaraikan checklist yg aku blum buat...mesti bnyk lg..n ada keje2 penambahan dan sebagainya...buat masa ni yg aku ingat...aku dh siapkan handbouquet majlis resepsi n bunga utk lekat kt baju lelaki skali....erm!..hari ni aku mengemas barang2 kt umah utk dibuang dan dibawa pindah ke rumah baru lepas kawen nnt...separuh siap...baru kemas baju2 je...sedey plak rasa nk tinggalkan umah sewa yg dh 3 tahun aku duk bertapa ni....huhuhuhu...tp ape2pun..berdua2 dgn suami di rumah baru mesti lg best...hahahahaha...bukan berdua je...tapi berdua dan berekor ekor ekor ekor ekor kucing2 aku skali....

Saturday, March 24

41 days - memBOUQUET

yeay!!! alhamdulillah....akhirnya idea dtg....dan aku berjaya menyiapkan hand bouquet utk majlis resepsi....aku start buat dr pkl 11 mlm smlm....sampai la pukul 3 stgh pg aku siap melekatkan bunga2 yg aku dh buat dekat daun2 yg aku beli kt Nilai 3 hari tu...aku agak puas hati gak...sbb aku ni just pandai buat bunga...tp xberapa pandai nk menggubah...syukur! mlm td menjadi...

hand bouquet yg ni aku buat pattern lain skit...gubah punya gubah..jd besar plak...huhu..sbb aku pakai semua bunga yg aku dh buat...n semua daun yg aku beli...so siang td aku g site n aku bwk la handbouqet ni utk tunjuk kt tunang aku...hehhehe...maklumla...daun2 yg aku beli hari tu dia yg pilih...bentuk daun kesum!...hahaha...cantik gak daun kesum tu bile combine dgn bunga...so dia pun puas hati...hehehe...

ptg td lps balik dr site...kitorg singgah g Jakel balik...beli kain yg xcukup tu...jumpa yg murah n cantik...semeter rm10 je..tgh lelong!!..okla tu..warna haruslah se'scheme' dgn warna baju resepsi aku...peach + coklat cair...seperti biasa..apa2 yg melibatkan warna mmg tunang aku yg akan pilihkan...so td kain tu pun dia yg pilih...

so mlm ni...aku nk sambung siapkan n detailkan tempat pegang handbouqet aku ni...hehe..aku sgt puas ati...sbb tu aku citer berulang2 pasal puas ati ni..haha..xsabar rasa nk tunjuk kt mak aku plak...2 April mak ngan abah nk dtg sini....so 2 hari ni kene siapkan apa2 yg patut..minggu dpn dh kene fokus lipat kad kawen plak....huhuhuhu...n nnt bleh kirim semua yg dh siap kt mak n abah suh bawak blk kampung...

Friday, March 23

42 days - sakura

hari ni keje aku pegi print stiker...pastu punch guma puncher yg aku beli kelmarin....bentuk bunga sakura...lenguh gila kot tgn buat bnd ni...dh la kecik2...pastu puncher ni ketat plak...sbb br beli kot...nk xnk kene siapkan gak...ada 1400 pcs...hohohohoho....giler lenguh!!....

kos utk stiker ni...1pcs cuma 0.05 sen je...1/2sen...jimat!..sbb aku bukan nk buat stiker utk tag ke apa...just stiker utk lekat kan dkt sampul kad kawen....klau pegi tempah...utk saiz bulat diameter dlm 2cm..print hitam putih...harga dia 1pcs 16sen...pergh!!! gila mahal...xberbaloi langsung!!...

Thursday, March 22

43 days - Lat's Collections

Alhamdulillah...akhirnya hari ni berjaya gak mencuri masa utk hantar kain untuk buat baju kt tailor...iaitu pakcik kepada tunang aku...ayahandak...n makandak...hehe...ukuran badan just ikut ukuran masa tunang hari tu...hope badan aku xnaik la...hehehe..berat aku maintain je pun... tak kurus2...xturun2...adoiyai~~.... just ada kene tambah kain sikit...dlm semeter setengah yg xcukup tu...huhuhu...kene pi carik lg skit kt Jakel n hantar trus...akan fitting baju 20/04/12...sbln dr skrg...hehe...eksited!..design baju???~~aku just mix n match design2 yg aku search kt majalah + internet....lastly...harap2 design aku tu jd seperti yg dijangkakan...=p...setelah dikira2 balik..kos utk baju je...baju nikah laki pmpuan n baju resepsi pmpuan je...(kain n upah jahit)...baju resepsi laki dan aksesori2....= RM 1000++...huhuhu.....kos termasuk harga sebahagian kain yg di sponsor n upah jahit sebelum diskaun...hehehe...xpela kuar lebih skit...ape2pun yg penting...jd hak milik kekal.....!!!

Wednesday, March 21

44 days - malazzzzzzz

lepas balik dr kampung...aku xstart ape2 lg keje DIY yg terbengkalai tu...mood berajin2 blum dtg kembali...hari ni aku sambung cuci botol...huhuhu..2 ke 3 botol pastu dh malas...n tdo...adeh...mlm td aku g cr ketas warna kelabu utk buat envelope wedding card aku...tp xde plak seperti yg aku nk..tp aku jumpa craft punch...hehehe..bleh la buat ape2 yg patut..then..aku bawak balik daun yg aku beli utk 2nd handbouquet aku...tp kemalasan melampaui kerajinan...mood membunga blum sampai..aku plan weekend ni nk siapkan jugak handbouquet tu..kla..aku pun xtau nk update ape...bsok ke site lagi...tgk org buat plaster ceiling...huhuhu..insyaAllah lps g site trus ke Tmn Maluri hantar kain buat baju nikah kitorg n baju resepsi aku..=)

Tuesday, March 20

45 days - kad kawen

tghari td barula aku setel menghantar kad kawen...punah harapan utk dptkan kad 40sen..haha...kad aku 50sen..xtermasuk sampul...kad je..okla..print biasa je...cuma ketas yg tunang aku pilih jenis bertekstur...klau ketas biasa bleh dpt 3osen je...xpela..pastu utk sampul mayb dlm 20sen...sbb aku pakai kertas kaler n print kaler...lepas tu aku nk buat stiker...stiker tu buat biasa je kot..print kt kedai biasa atas ketas stiker...pastu lg riben plak nk lekat kt kad...so total2 mayb dlm 80sen kot...tp xsemua aku letak riben rasanye..letih la utk 1000kpg...huhuhu...jumaat ni insyaAllah kad siap!

Monday, March 19

46 days - citer riben plak


mujur ada riben yg menyerlah...maka mengcover skit muka aku yg serabai tu...hahaha...adoi~~tghari td g bank tggu turn lama giler...pastu trus pegi site kat bndr enstek tu...pastu seperti yg dijanjikan..hari ni aku nk ke Nilai 3 mencari riben...hehehe...cari2 kedai pertama xde mcm yg aku nk..ada satu je...so aku beli satu riben n daun utk 2nd handbouquet aku....pastu round2 lg area tu cari kedai yg aku penah pegi dulu...sbb kt situ bnyk riben yg aku nk..cuma dulu aku pegi tgk2 je...hari ni baru nk g beli...skali dh jmp kedai tu...kedai tu tutup plak...sbb kedai tu dh terbakar.....huhuhuhuhu...pastu aku g kedai lain lg...kedai kecik2..tp xde gak riben yg mcm aku nk...last2 aku g kedai besar tepi jln tu...ape ntah nama dia..aku xingat..tp kedai tu besar n mcm2 ada...nmpk mcm high class skit kedai tu...tp brg2 die lg murah n ada yg sama harga dgn kedai kecik2 yg aku singgah td..kedai die pun kemas n selesa...barang mmg bnyk..buat aku rambang mata...adoi..last2 aku shopping trus kt situ..mula2 nk beli 2 ke 3 riben je..last2 bunga, daun, butang kayu, tisu bunga2...semua aku beli...hahaha...tp kos perbelanjaan hanya RM50 shaja...xbleh lbh2..bajet kene jaga...haha

Sunday, March 18

47 days - pegi site lg

tiap2 minggu weekend je g site....dr jauh bandar enstek tu dh rasa dekat je....bsok g site lg...bsok dh start kerja2 construction....tp bsok aku nk g Nilai 3 skali...alang2 dh ke sana...aku nk g cari riben bercorak utk deko2 botol kaca aku tu...klau ada n murah la....skrg ni mmg semua kene bajet btul2...hahaha...kene beli brg2 yg btul2 berpatutan...=p

Saturday, March 17

48 days - money...plz dont fly!

hari ni aku kuar duit rm500..n rm500 jugak trus habis...hahahaha....ok..hari ni kitorg mmg dh plan nk pegi beli kain buat baju...kat JAKEL shah alam ni..minggu depan dh kene hantar kt tailor...dh lambat dh ni...so td aku beli kain untuk baju hari langsung n baju nikah kitorg...pastu alang2 dh g situ...n malas nk kuar survey2 lg...aku beli trus cadar...biasa je..cotton yg mcm aku penah citer dulu..walaupun Jakel tgh sale..aku tawar2 gak harga bg ngam2 rm500...hahaha...malas nk g cucuk duit lg..duk kat Jakel tu je dh dkt 2jam...so hari ni...Jakel sekali lagi berjaya mendapat rm500 dr aku......Syabas!...

Friday, March 16

49 days - today is my BIRTHDAY!








tahun ni umur aku dah 26 tahun dah...ni last besday aku sebagai seorang bujang...huhuhu..sedey plak...patutnya aku balik shah alam dah ptg smlm....tp aku pikir2 balik...alang2..biar lah aku celebrate besday aku ngan mak abah aku...org yg bnyk sgt berjasa n jasa diorg aku mmg xkan mampu nk balas sampai bile2...huhuhu...=,(....so mlm td...lps abah aku balik surau...kitorg g mkn KFC...KFC segamat ni bukak sampai pukul 2pg...bukanlah celebrate besday sgt pun...more to spend time bersama family...so abahla yg blanje...abah duk baca surat khabar je...abah dh mkn kenduri kt surau..maka tinggallah si gemuk 2 org yg mkn...aku n aufa...hahahah...time tu dh pkl 11stgh mlm...org pun xramai..so KFC tu riuh dgn suara anak sdara aku yg lari2 dlm tu...ada 3 org anak sdara aku yg celebrate besday sama bulan Mac..cuma tahun ni..celebrate dgn 2 org je...Aufa 7 Mac..14tahun...Fathii 11Mac...2tahun...n tiada dalam gambar...Diba 26Mac..12tahun...

so tghari td aku balik Shah Alam...mak aku bekalkan makanan..lauk 'sotong masak hitam' ngan 'sambal tumis udang'...siap bg nasi skali...SEDAPPPP!!...dah lama xmkn...n aku pun mmg lapar..so sampai je shah alam dlm pkl 4 ptg aku pun trus celebrate besday bersama tunang aku dgn mkn nasi n lauk mak masak...!!!....haha....

malam...jalan2 kt Tesco n beli ikan utk kucing...balik umah n masak makanan utk kucing2 aku...bg diorg makan ikan banyak2 sempena besday aku hari ni....celebrate dgn kucing plak....ape2pun....hari ni cukup bermakna...aku happy sgt sbb dpt celebrate besday ngan semua yg aku sayang....mak, abah, anak2 sdara aku, tunang aku, n kucing2 aku yg bnyk ni...=)))...

Alhamdulillah...moga aku berubah menjadi yg lebih baik dari tahun ke tahun..insyaAllah....amiinnn~~

Thursday, March 15

50 days - minimize the checklist

1st!.....dah setel borang kawen...alhamdulillah~...siap ada interbiu lg kt pejabat agama masa antar borang tu....nasib baik tanya soklan senang...hehehe

2nd!.....gubahan hantaran semua dh setel utk ketujuh2 dulang...cuma nnt dh dekat nk majlis tinggal letak barang2 je...

3rd!.....dh booking meja makan beradap n mak andam...design meja makan pun dh bagi..theme kaler semua dh bg...tggl die bg quotation...harga kt kampung murah je...so brape2 pun nnt bayor je la...

4th!.....dh belikan kain plain utk abg2 aku...tggl pass kat diorg n...tempahan jahit sendiri2 la...hehe..diluar lingkungan bajet aku...

yg separuh siap..buat masa ni...door gift mug yg org sponsor tu..ada lg separuh nk buat...aku buat simple2 je...masuk dlm plastik..lipat2 n stapler...senang n cepat.....pastu...guest book...tinggal buat deko2 bahagian dalam...cover dh siap...kad kahwin pun dh siap...tggl tggu org printing bg final harga n cari stok kertas...photoshoot utk 'save the date' pun sedang berjalan..tggu pihak lelaki je...ceh...pakai kamera hanfon je..photoshoot katanya...hahaha..lain2 yg dh siap or separa siap...hurm....ntah...xingat...progress yg mak abah aku buat...yg aku nmpk...umah dh penuh dgn peket2 beras....hohohoho....

Wednesday, March 14

51 days - gugugugubah!

sehari suntuk aku menggodek2 mencari idea utk menggubah bunga utk bakul hantaran...dari tghari sampai ke mlm...aku menyiapkan gubahan utk ketujuh2 dulang...balang kaca...mak aku dh belikan...bentuk dia xseperti yg aku jangkakan...still ok n cute....saiz pun ok..ada besarada kecik...tp bakul hantaran aku kecik je...so agak susah gak aku nk menenggekkan balang kaca tu...so pegi kedai hardware beli dawai utk ikat balang yg tertenggek kt bakul tu...pastu ada satu dulang kaca mak aku...barang lama..tp xpenah pakai..so mak aku kata jadikan as a tmpt letak buah...barang2 hantaran aku buat masa ni yg dh kompem..baru ada utk 5 dulang...lg 2 dulang xtau lg nk bg ape..utk brg hantaran...beli bnd2 biasa je n bnyk bg makanan...

aku siapkan trus ketujuh2 bakul hantaran tu...malas nk tangguh2 lg...aku pun jarang balik kampung..bunga2 dh beli masa balik hari tu..so kali ni balik utk menggubah...abah aku pun pelik nape aku buat cepat padahal nk kawen lmbt lg..hahaha..xpela abah...buat sdiri so kene bajet masa btul2...ape2 pun...aku agak happy gak bila abah aku suka aku buat sendiri bnd2 ni semua...macam2 bnd DIY lg yg aku buat...so abah aku sokong 100% sbb aku xbnyk kuar blanja utk beli brg2 or upah org....hehehe...'like father like daughter'...u know it Abah!..

Tuesday, March 13

52 days - M.A.R.O.O.N 4



lepas uruskan hal bank ngan abah....ptg aku g Jakel ngan mak dan anak2 sdara aku yg ramai ni..uzma,aufa,rahee&fathii......seperti biasa..tiap2 kali aku balik kampung mesti g Jakel pny...kali ni aku pegi utk belikan kain plain utk abg2 aku + kain yg kakak2 ipar aku kirim...family aku pny theme warna maroon...sbb mak aku kata...mak n abah akan pakai baju maroon...so..aku set semua marron...senang citer!...erm..mak aku ni mmg suka kaler maroon agaknye...sbb masa kecik..baju raya aku slalunya warna maroon...masa aku tunang mak aku bagi kain utk buat bj melayu tunang aku...pun maroon..aku pny pink maroon...so ada rezki lebih...aku blanja la abg2 aku sahaja...sorg sepasang kain maroon utk buat baju melayu..mmg dh terniat..bila aku kawen aku nk blanje abg aku baju...n biar satu family pakai sama theme..kakak2 ipar n anak sdara pempuan aku...theme..tanah cream n bunga2 maroon...tp kene beli sdiri la...hehehe....so hari ni je...Jakel dh berjaya mendapat duit family aku sebanyak 300 ringgit lbh...syabas!!


pic2 ni xde kene mengena pun dgn warna maroon...ni posing penat tggu mak aku pilih kain n tawar menawar sambil borak2 dgn staff Jakel..

Monday, March 12

53 days - 120312

hari ni aku pulang ke segamat utk menyetelkan borang2 kawen....borang2 aku dh isi mlm td...tulis rumi je....senang..aku tulis jawi kang takut org pejabat agama xpaham plak....uhuk!...lain2...tggl nk pegi mintak surat akuan status diri kt ketua kampung or penghulu...n cari saksi...mayb jiran2 terdekat je...sbb nnt nikah pun dkt surau....so cr org situ2 je...erm...ada bnyk lg bnd yg aku nk buat n setelkan kt kampung sbnrnya...salah satunye nk setelkan hal bank...maklumlah..pinjaman tertunggak gara2 spend duit utk kawen...br 2 bln bank dh kecoh....fine! aku bayar bsok!!hahaha...

Sunday, March 11

54 days - MAP

hari ni bz buat map.....map utk kad kawen...kad xpegi hantar print lg...huhuhuhuhu...slow btul....lg 50 hari je.....so bsok sblm balik kampung kene pegi anta print kad dulu.......yeeehaaaaaaaaaaa!!!

Saturday, March 10

55 days - seiring x sejalan

setel sudah borang kebenaran berkahwin dari belah lelaki minggu lepas...minggu ni turn aku balik ke segamat untuk menghantar borang....progress yg bergerak seiring tp tidak sejalan...lps kawen baru bleh seiring dan sejalan...hehehe

Friday, March 9

56 days - kisah bunga lagi

hari ni aku citer kt mak yg aku dh siap satu bunga utk pegang2 masa nikah...mak aku terkejut...mak kata masa nikah mana ada org pegang bunga...tggu hari langsung baru ada org pegang....hurm~~~yeke? xpela mak...dh buat dh..pegang je la...hahahaha...

klau nk tgk bunga pegang masa nikah aku...klik link bawah ni..aku siapkan bnd ni hari isnin lepas...henjut sampai siap hari tu jugak...tangguh2 terbengkalai nnt keje DIY aku..adeh~~

Thursday, March 8

57 days - sambungan letih

hari ni letih..kesana kemari...kejar sana kejar sini...test jalan2 dgn high heels...hahaha...survey barang2 utk client...n penat...hari ni xeksesais...makan and minum pun banyak sbb letih n haus...so xde apa nak di update sangat...balik umah n berehat...sambil belek2 check list yang xsiap lg...

Wednesday, March 7

58 days - kembali berkhidmat

salam sejahtera!!
selamat kembali berkhidmat diucapkan kepada mesin jahit...walaupun setelah beberapa bulan bercuti akibat masalah kesihatan....hari ini telah mulai bertugas seperti biasa...sekembalinya mesin jahit pada hari ini maka diharapkan perjalanan dan penyediaan barang2 keperluan akan berjalan dgn lebih lancar lg...sila la sembuh sesembuhnya kerana bnyk lg persiapan yg blum siap..semoga mesin jahit trus aktif dan produktif...skian!

Tuesday, March 6

59 days - bebel BOY!


ni lagu febret aku masa skolah...n last2 aku jdkan lagu ni ringtone klau pretty boy aku call...hahaha....hari ni pretty boy aku call bnyk kali...dr pg smpai tgh hari ni je dh berkali2 dh...so bertalu2 la lagu ni berkumandang kt fon aku...pretty boy aku balik kampung utk setel kan borang2 kawen dan menziarahi keluarga...so dia call aku bnyk kali suruh update dgn client, contractor n supplier...huhuhu...dgr bertalu2 lg ni..rasa rindu plak~~~~>_<

Monday, March 5

60 days - check!check!list~

kek kawen 5 tingkat....tp tolak 4 tingkat - DONE!
halwa cabut2...aku xtau ape bnd..ni mak aku pny idea - DONE!
byr photografer - DONE!
card handmade - DONE!
umah lps kawen - DONE!
high heels reception - DONE!
sedulang brg hantaran - DONE!
balang kaca utk hantaran - DONE!

hand bouquet utk nikah n reception - SEPARA SIAP!
guest book - SEPARA SIAP!
flower girl dress -SEPARA SIAP!
design kad kahwin - SEPARA SIAP!
beli kain bj kawen - SEPARA SIAP!

deco2 mini dais - XBUAT PAPE LG!
deco2 bilik tidur - XBUAT PAPE LG!
deco2 dlm umah - XBUAT PAPE LG!
deco2 luar umah - XBUAT PAPE LG!
deco2 dkt railing tangga - XBUAT PAPE LG!
deco2 dekat khemah - XBUAT PAPE LG!

dan ada bnyk lg bnd xsiap OK!!!

Sunday, March 4

61 days - alaMAK!

hari ni hari ahad...mak aku dtg Banting jmp kwn dia jap..pegi jumpa mak n pegi bwk kontraktor M&E g site...Sepang n Banting...dkt je...pastu trus g cari lampu...kt area puchong...lampu2 semua lawa giler..design latest...adoi2~~bile nk dpt rezki terpijak ni...rasa nk deco2 umah sdiri je...buat umah client..jd hak milik client...adoi2~~...cepat la masa berlalu...lps kawen insyaAllah rezki dipermudahkan...amin~...

cantik kan lampu ni?...ni taste aku...taste lain2...ok!

Saturday, March 3

62 days - mengitar dan membunga

hari sabtu adalah hari membuat kerja2 yg digemari...so hari ni sepanjang hari berada di rumah dan melakukan kerja2 mengitar semula apa2 barang yg boleh...barang yang dikitar dirahsiakan...hahaha..dan hasilnya....tadaaaaaaaaa. ...


inilah keje2 membunga yg aku buat hari ni....

nota tambahan : pic ni xcantik or xsharp sgt sbb pakai kamera fon...kamera sebenar berlaku kerosakan...memory card error...dan lain2...huhuhu...bnyk gmbr progress keje2 kawen dlm tu...kan bagus klau hantaran nanti belah lelaki bg kamera....DEMAND!!haha...=p

Friday, March 2

63 days - tergolek!

minggu tergolek...bkn rezki yg dtg bergolek...tp aku yg tergolek...pada hari isnin...aku telah jatuh tangga dan tergolek di situ akibat tergesa2 dah lambat nk ke site....namun aku gagahkan jua kaki ini utk sambung menuruni tangga dan memandu kereta...aku namakan 'golekan rahsia' kerana tiada sesiapa yg nampak...hahahah....golekan kedua berlaku di site..akibat xprasan ada step di belakang aku...gara2 ingin mengambil gmbr site..aku pun mengundur sikit demi sedikit bg mendapatkan gambaran penuh...dan ya..tergolek lagi sekali di depan kontraktor...'golekan umum'....hahaha....hari2 berikutnya berlaku lg golekan2 manja akibat kaki yang sakit dan tidak balance...namun kugagahkan jua untuk bersenam dan berlaku lagi golekan seterusnya...hari berganti hari...hari ini sudah hari kelima aku sakit kaki dan tergolek lagi sekali...kerana mencuba kasut baru aku yg tingginya 4 inci.....hahahah...berangan sgt nk pakai tinggi...ambik ko...tergolek sokmo!! hope...tiada lagi golekan yg berlaku...skrg tggu kaki btul2 baik dr bengkak supaya bleh try jln2 dgn kasut 4 inci tu...hahaha...adoi2~~

Thursday, March 1

64 days - jln2 cari kasut

memandangkan March telah menjelma...maka checklist2 yg tersenarai perlulah dikurangkan dgn segera...keje dh bnyk setel...so bleh la jln2 jap...ingat mlm ni nk g jln2 kat mid survey2 kasut...n klau jmp yg berkenan beli trus...tp xde idea nk cari kasut mcm mana..kat Zara ari tu simple2 design je yg ada..pikir2 balik...baju dh simple..so nk cari kasut yg ada highlight skit....tp ni kata hati buat masa ni...jap2 lagi xtau la mcm mana...aku mempunyai masalah 'perambang mata'..yg sukar untuk diubati...hahahaha..aku teringin nk pakai yg tinggi2...tp yg xberapa tinggi pun jarang pakai...hurm...mcm mana la pengadaptasian di hari tersebut kelak...~~?