There was an error in this gadget

Friday, June 29

jawatan kosong : jadi Follower blog DIY aku!

erm...skrg aku tgh sibuk duk promote blog aku yg lagi satu..Alhamdulillah ramai gak yg view keje2 DIY aku yg ala kadar je tu...hehehe...aku ni bukan la kepala otak berbisnes sgt..aku mmg xreti selok belok bisnes ni..tp laki aku plak mmg otak bisnes...secara amnya...blog aku yg lagi satu adalah salah satu blog berkongsi idea dan berjimat cermat..dan recycle barang2 terpakai...dan macam2 lagi la..so aku curahkan idea aku kat situ..ada gak aku tgk idea dr blogger lain or website ke ape n then aku buat dgn cara aku..klau nk pikir pasal bisnes..aku just promote je blog...n if ada sesape yg berminat...nk tempah ke nk sewa ke...so kat situ ada la bisnes nye...haha...mungkin satu hari nnt bile aku dh stabil n ada ramai plak org bg support or berminat nk buat tempahan..mungkin aku akan buat bisnes craft ni secara terang2an...papepun...sila la view blog yg lg satu ni...aku pny idea biasa2 je...simple...dan xde la up to date sgt pun...aku xsuka terlalu mengikut trend..aku just akan follow trend yg btul2 berguna untuk aku..n trend yg btul2 aku minat... sbb aku ni berjiwa old skul~~....eeeeceeeeh!

ni link blog aku...so kepada sesape yg xde keje n bnyk masa lapang tu bleh la apply jawatan sebagai follower blog DIY ni....meh la follow!...xde la aku rasa mcm aku ni bebel sorang2 kat situ...hahahahaha.....skian! terima kasih harimau malaya!!

Tuesday, June 19

teknologi DETROIT!

malam tadi aku mimpi aneh....mimpi mengenai teknologi Detroit!...aku pun xpenah dengar nama teknologi ni....mimpi tu pasal aku yg kononnya xnak beli Coolblog lagi..sbb xnak membazir duit beli ice blended hari2 sampai RM4.30...maka aku beralih ke ice blended yg makcik2 kampung buat...xde jenama..meniaga tepi2 jalan..mesti murah skit..dlm mimpi tu aku beli la ice blended makcik tu...aku order pink guava + pearl...ceit! siap main oder2 lg dlm mimpi....skali harga ice blended makcik tu rm9.60 secawan.....pergh!!!lg mahal dr Coolblog yg slalu aku minum....aku bengang la n tny makcik tu kenapa mahal sangat ni??!!...dengan spontan makcik tu cakap..."sebab kami seal menggunakan teknologi Detroit".......kesimpulannya..mimpi mainan tidur...dan Detroit tu aku baru research jap td..adalah salah sebuah bandar besar kt US...skian!

Saturday, June 16

Besday SANDY!!


hari ni besday kucing aku yang bernama Sandy!..atau nama panjang dia Nora Sandy....umur dia dah setahun hari ni...ikut tahun manusia la...Sandy ni antara cucu2 Gupa...so dia cucu Gupa batch pertama...anak kepada Chullo...haha...so hari ni bg diorg makan sedap2 skit...hahahaha...besday Sandy turut disambut oleh ahli keluarga yang lain...iaitu Sazzy Liyana,Minnie Lova, Fizo Crit dan Bono Byut....hahahahaha....untuk salah silah keluarga dan keturunan AspaGupa..sila lihat Pita Pata di tepi2 blog ni...hehehe....Happy Besday Sandy!!!!

Monday, June 11

Boring & Malas

hari ni rasa boring sangat....pagi2 dah bangun...buat sarapan...n suami aku kluar g jumpa klien...duk sorg2..tertido balik...pastu bangun dah rasa malas...hahaha...erm..so xde mood nk buat keje..maka aku mengupdate blog je la...edit sana edit sini..tambah sana tambah sini...prepare ape2 yang patut sebelum dipublishkan...malu pun ada gak nk publish blog ni kt FB...blog aku biasa2 n merepek je...erm..boring update blog...main ngan kucing2 plak...cakap ngan kucing...dan tetiba rasa..alangkah sedapnya klau dapat menikmati Cool Blog sambil mengupdate blog ni... ice blended lychee+lemon+add pearl+add rainbow jelly = ahhhh~~sedapnye!

p/s: aku akan try merajinkan diri buat entry DITANGGUNG HALAL edisi bergambar ptg ni..hohoho...

Friday, June 8

Furr Powerrrr!!


aku dh usha lama dh tiket nk tgk Madagascar 3 dari minggu lps lagi...dh plan nk tgk 6 June...first day kluar panggung....maka aku selalu la tgk tiket kat online..tp malangnya aku xreti nk booking online...biasalah..org kampung..takut nk main click2 je...hahaha...maka...rabu ari tu aku dh plan..cakap kt suami aku..yg kita kene pegi tgk hari tu jugak...kitorg pun siap2 la..nk tgk yg pkl 8 mlm pny...tp tgh siap2 tu aku check la lg kt online,..nk tgk bnyk seat lg ke x? sekali dh full dh..fully booked..hampa!...kitorg pun trus plan nk tgk kt mid..mana tau ada...so pkl 8 tu gerak dr shah alam..wayang pkl 9.00mlm...jalan jammed..sampai mid ngam2 pkl 8.50...beratur2 sampai je kat kaunter..mmg seat tinggal lg 2...tapi sorg kat atas..sorg kat bawah..ooo..hampa! hampa lg!!...last2 kitorg dinner kt kfc kt mid n trus balik....so esoknya...kitorg dah pakat nk tgk utk hari kedua...cek2 seat...mmg fully booked..last2 nk xnk kene tgk midnight..midnight pun ramai..tapi xpenuh la...so semalam..lepas mkn mlm kitorg g tgk kat bukit raja pukul 11.45mlm....hohohho...tapi citer Madagascar ni mmg xmenghampakan la..dari first sampai yang ketiga ni..mmg semua best!!...yg ketiga ni memang bangang giler!!!...mmg xde masa nk berenti ketawa....diorg mmg brilliant buat citer2 mcm tu!!!!!!.....so korg pegila tgk.....!!!.....antara scene yg aku suka....scene seram dalam circus train tu~~~anananananana~~~

Friday, June 1

Bnyk utk di'hapdet'!

Ada bnyk benda dlm perancangan otak aku ni utk diupdate kat dlm blog ni n blog keje2 DIY aku tu...bnyk lg citer2 pasal kawen yg blum habis dicerita secara detail...n bnyk lg hasil kerja2 DIY masa kawen tu yg blum dipublish...hari selasa lps...baru dpt gambar dr official photografer kitorg...so skrg bleh la nk start update mengupdate di kedua2 blog...hehehe...so June adalah bulan bercerita dan membebel sorg2 di blog....hehehe...mungkin entry lps ni aku akan buat entry DITANGGUNG HALAL edisi bergambar..hahaha..klau rajin gmbr2 tu akan aku edit dulu...n klau malas...letak yg original je...hehehe....terima kasih krn sudi follow citer2 aku ni....:)