There was an error in this gadget

Monday, May 26

Membuntu Rindu

Macam tajuk lagu plak... actuallynya la kan.. aku tgh buntu..bengong dan bingung dengan permasalahan dalaman yg sedang aku alami ni..kejap ada kejap xde.. tp bak kata laki aku pun..pikir positif.. bila ada..ada lah baiknya dan bila xde pun ada la tu yg baiknya... walau apa pun..aku akan terus merindu pada yg lalu dan merindu pada yg akan datang.. 

Apa2pun hidup mesti diteruskan dengan tenang dan happy2... semua org ada ujian masing2.. siapa la aku ni utk tidak ditimpakan ujian.. maka masa skrg ni adalah lebih baik untuk memperbaiki mana2 yg patut... dan perlu lebih merindu Allah dan Rasul supaya jauh dari buntu..amiiinnnn... InsyaAllah..


Gambar sekadar peringatan untuk terus merindu....
semoga Allah menyambut rindu dan merawat rindu..

Wednesday, May 7

budget anniversary

haaaaa...mood anniversary masih ada...mayb sebab ni tahun pertama yg diraikan...walaupun dah masuk tahun kedua perkahwinan... tahun lepas punya anniversary jatuh pada hari mengundi..makanya xde la celebrate ape2 pun... so disebabkan mood anniversary masih ada..aku nk share apa yg aku prepare dan rancang utk anniversary kali ni... budget kecik2 je..yg penting happy...lenguh kaki berjalan dan demam semalaman sebab kene hujan...tp xpela..yg penting best...

so aku yg mengaturkan apa nk buat, mana nk pegi apa yg nk beli...klau suh laki aku kang mmg over budget.. sbb bagi dia "ala~~ skali skala..bukan slalupun"... tp bg aku yg materialistik level 3 ni..mmg la syok klau ikut perancangan dia..tp aku klau bleh biar la ala kadar yg penting happy...memandangkan kitorg ni sama2 suri dan surarumah...berjimat cermat tu lebih baik...so dia serahkan semua pengurusan kt aku...dia bayar je..hahahaha...

ape yg aku plan adalah...untuk pergi bercuti...cuti dekat2 je...jimat duit minyak...so aku cari la hotel yg elok2 skit..yg sesuai nk dating2 berdua2an ni..dan ada la satu hotel yg sgt sesuai ngan budget dan tempat nye pun cantik jugak..tersorok dari hiruk pikuk kota..rasa mcm bukan kt malaysia..rasa macam tourist je...walaupun sebenarnya tempat tu dekat je..dlm 25minit dah sampai....hahaha..tp sebab xpenah pegi masuk celah2 tu..terasa asing kt tempat tu..kitorg bertolak dari umah pukul 3.30ptg... terus g check in hotel..









ni la suasana kt hotel tu... The Yard...ni boutique hotel..ada 12 bilik je...tempat dia memang ceruk...tp best la nk dating2 kan...so kitorg dapat bilik no 11..aku booked bilik double deluxe...harga dia bg aku okla...xmahal sgt..utk anniversarry xpela..sebab masih lg dlm bajet... rate harga semalam utk weekdays Rm175 dah termasuk tax...xde breakfast... tp ada kedai mamak dekat situ..interior dia pakai material raw...design toilet dia cantik..kira ada design ala2 rumah melayu melaka...towel, berus gigi, sabun semua tu ada...so xyah susah2 nk bawak...masa aku g hari isnin mmg xpenuh la... ada la omputih 2 ke 3 org...so malam tu kitorg lepak la kat yard tu sambil makan strawberi...

design mcm ni  nama dia 'personal indulgence'

citer pasal strawberi plak...lepas kitorg check in, kitorg g pick up strawberi ni plak... aku tempah kat page YummyFlowerz ...beli yg saiz small je...sebab nk jaga bajet...haha..lgpun makan 2 org je.. ada la 16 biji strawberi tu..so klau dah namanya pun strawberi + coklat... mestila sgt sedap utk kitorg yg hantu strawberi celop2 ni... sebab apa aku pilih strawberi dan x tempah kek? sebab kek jemu...lg pun aku sorg je suka kek ,,laki aku xsuka...yg props2 tu aku buat sdiri je..harga strawberi ni RM60... aku pickup sendiri...klau nk suh delivery pun bleh juga..ada xtra caj la.. dan salah satu lg sebab aku pilih strawberi ni adalah sebab ini...........

hahaha...maklumla...peminat fasha sandha...tp aku versi fasha sendat....hahahaha...

ok...sambung cerita, selepas g pick up strawberi kitorg g cari tempat nak makan..kitorang jalan2 kat Bangsar Village jap...tp xde benda best...masuk pun sebab dekat dgn tmpt pick up strawberi tu...then kitorg decide g Pavillion je... sbb malas nk pikir tempat makan...klau ikut aku nk makan kt Pappa Rich je...tp utk makan laki aku nk decide...so g Pavillion trus, lagipun dekat dgn area hotel...mmg dah lapo giler..sbb tak makan tengahari...lepas maghrib baru dapat makan...tu pun jln2 dlm Pavillion dulu sebab nk cari kedai jual stokin..stokin aku dah lencun kene hujan...lepas jumpa stokin baru g makan...


so utk makanan kitorg telah habis sebanyak RM125...harga sebenar RM108 je...tp tax semua jadikla RM125...lepas makan tu terus balik hotel untuk mandi dan rehat...kepala dh pening2 nk start selsema sbb hujan tadi... lepas rehat2 jap...pkl 11mlm kitorg lepak kat yard tu makan strawberi sambil posing2...tp semua gambar xcantik...hahaha...nk selfie pun xmuat screen..sbb dua2 dah gemuk...hahaha...kene beli monopod agaknya nnt..br bleh ambik view jauh skit...hahaha...


so tamatla hari anniversary kitorg yg serba sederhana... aku bajet dlm RM350 je...tp terlebih RM10...hahaha...so total bajet untuk anniversary RM360... dan kenangan yg tidak ternilai...rasa macam baru kawen je...InsyaAllah semoga tahun mendatang bleh celebrate dgn baby plak..semoga Allah kurniakan kami rezki lagi...dan permudahkan rezki dan perjalanan kehidupan rumahtangga kami ini...amiiiiin....