There was an error in this gadget

Thursday, July 11

TTC - bulan kedua

Alhamdulillah...selamat berpuasa..setel sudah aktiviti memindah dan memunggah barang..so hari ni aku nk citer pasal TTC untuk bulan kedua ni...buat masa ni aku menunggu waktu..sama ada aku period or delay..berdasarkan kalendar period yg aku download..tarikh period aku akan jatuh pada 15hb ni..buat masa ni..just wait n see je la..mudah2an ada rezki... amiiin~~

ok..so dalam tempoh sebulan ni..aku just minum susu dutch lady tu je..seperti biasa..minum setiap hari..aku kurangkan minum teh,,tp sejak puasa ni dh start minum balik plak...adeh...kurangkan makan nasi..tp bulan puasa dh start makan nasi jugak...adoi~~....yg lain2nya..aku ada try minum air buah zuriat...rezki aku..hari tu abg aku g umrah..so dapatla kirim...

buah ni bapak la kerasnya...nk kopek sampai dapat biji dia tu punya la menggigil2 tangan aku nk potong..siap ada bantuan dr hammer lg..aku guna pisau dapo je..takde parang..mungkin klau ada parang senang skit kot...so bila dh dapat n jumpa buah dia...ambik la biji tu yg direbus sampai kuar air warna merah2 skit..mcm air teh...sambil minum tu berdoa la supaya dgn ikhtiar kali ni Allah permudahkan dan memberi rezki zuriat...


keras giler..gigih aku mengikis mula2 tu...

dah kikis..ditakuk2 keliling..baru bleh nk kopek trus...then baru jumpa tempurung dia...biji dia duduk dalam tu haaa~~

 ni time nk pecahkan tempurung dia...pun keras giler...lg keras dr kulit dia..yg ni mmg kene ketuk guna hammer...haha
keluar la sebiji....ulangi langkah yg sama untuk biji yg kedua...

tadaaaa...alhamdulillah...berjaya!!..

buah ni klau kt malaysia..mahal org jual..so klau ada sdara mara ke ahli kluarga yg g Mekah..kirimla...dia kene dapatkan 2 biji buah ni...rebus kedua2nya...sbb buah ni jugak dikenali sebagai buah Adam & Hawa...so kene ada 2 biji...

rasanya xde ape nk citer sgt...semoga Allah memakbulkan hajat kami dan meredhai kami...seronok tgk kawan2 yg baru bersalin dan baru mengandung...xsabar plak rasanya nk rasa mcm diorg...mudah2an murah rezki...Amin....