There was an error in this gadget

Thursday, February 28

Review 1 : Hantaran

walaupun aku tgh bnyk keje skrg ni...tp aku letih..so rehat jap n update la blog ni skit..so seperti yg dijanjikan..first review aku hari ni adalah mengenai brg2 hantaran dan yg berkaitan dengannya..ok...trus citer..antara bahan2 yg diperlukan untuk membuat bakul hantaran....bolehla klik link2 di bawah ni..


dulang dan kain alas dulang tu aku pinjam dari sedara je...dan untuk barang 2 hantaran apa yg kitorg beli..adalah benda2 orang kata asal ada je..memandangkan utk kawen perbelanjaan lebih besar..so brg hantaran beli yg simple je n bajet punya je.....x semewah brg hantaran masa tunang...

barang2 untuk pihak lelaki
sweater/baju sejuk - SEED  = RM70
wallet & sunglasses - TOPMAN = RM65+RM60
sabun mandi - BODYSHOP & towel muka AUSSINO = RM50 + free(beli pakai voucher)
homemade cookies & FAMOUS AMOS = mak buat sendiri & abg sponsor
SKITTLES & MnM = abg sponsor jugak
POPIA goreng & gulung = mak buat sendiri
BUAH ANGGUR = mak sponsor


barang2 untuk pihak perempuan 
baju/blouse - XDE BRAND (beli kt kiosk2 je) =RM65
sunglasses -TOPSHOP & jam = RM90 & jam kak long bagi
brg2 mandi JOHNSON&JOHNSON = RM65
tuala mandi AUSINNO bersulam = free(beli pakai voucher) + sulam kak long tempahkan
Coklat Praline HOMEMADE = kak long tempah dan sponsor
CEK hantaran = RM rahsia! hahaha 


ok..tu je...bajet x? tp brg2 yg aku beli kt TOPMAN/TOPSHOP..xtahan lama...wallet laki aku dh hancur dan sunglasses aku pun dh terkopek2...mayb mahal sebab brand je...agak kerugian di situ..huhu..harga2 di atas xla tepat 100% ....tu lingkungan harga yg lebih kurang aku ingat je..harap maklum.




Sunday, February 24

recover

setelah 2 ke 3 minggu ni...ada nikmat dan kegembiraan yg Allah tarik dr aku....tp Allah itu maha adil...bila kita redha dan belajar menerima ujian dariNya...maka Allah menggantikan kegembiraan yg baru buat aku...Alhamdulillah....

so setelah kematian kucing2 kesayangan...aku demam 3 hari...mungkin terkejut or rindu bila bgn2 pagi kira kucing xcukup macam slalu...tp aku kene bersyukur....aku masih ada bnyk lg kucing...so bercerita pasal kucing...InsyaAllah aku skrg dlm mengumpul duit dan idea utk buat cat house kt rumah yang bakal aku duduki sebelum raya nnt kot...ataupun lebih awal dr tu...so ni idea2 nya la..tp aku akan DIY sendiri la nnt...aku bajet dlm Rm100 ke Rm200...ruang kat rumah tu pun xdela besar sgt..lebih kurang 5kaki x 8 kaki kot...skali ngan tmpt laundry dan stor....




idea nak grand..bajet ciput....hahaha...

so untuk citer lainnya....Alhamdullillah ada sorang dah pembeli party kit aku tu...mungkin kawan Alin atau kawan kepada kawan Alin atau Alin xkenal pun....hahaha..sebab org tu pun request utk theme mickey mouse....so Isnin ni aku akan poskan......so lepas dr keje2 ini..aku akan menyambung keje menjahit...dan siapkan satu tempahan kaligrafi dr kawan mak...dan lepas tu mungkin akan mempergiatkan keje kaligrafi aku memandangkan dh agak lama terhenti atas sebab2 keje lain....

dan akhir skali..aku ni slalu sgt ckp tak serupa bikin...hahah..so pasni aku akan buat review pasal kawin dan kos2nya di entry yg akan dtg..tgk ada satu blog yg aku follow td buat review pasal wedding dia..baru la aku teringat review wedding aku...review ni just sebagai simpanan dalam diari maya aku ni..kot2 nnt anak sdara aku nk kawen ke ape ke kan....bleh tau n agak2 bajet..review khas utk org bajet ciput dan nk buat yg simple2 je..

kla..aku nk sambung buat keje mickey mouse aku tu balik...daaaa~~

Saturday, February 16

tiada lagi

sebenarnya aku sendiri xsanggup nak tulis entry kali ni...tapi bagi aku biarlah kesedihan ini berakhir kat sini dan jadi memori aku...bulan february kali membuatkan aku xkeruan...mood gila skit..bnyk berlaku bnd2 sedey2....tp aku xnk la jadik org yg lemah...aku kene redha dengan apa yg jadi..mungkin ini yg terbaik utk aku dan keluarga aku..aku belajar utk redha...dan taknak la sedey berpanjangan..cukup la sampai di sini dan stakat hari ni...cukuplah kesedihan tu sebagai tanda kasih syg aku kt diorg...diorg yg aku syg...yg pergi xdisangka dan terlalu singkat rasanya..tp aku kene terima yg ni adalah ketentuan dr Allah...walaupun diorg hnylah kucing..tp Allah yg penciptanya dan berkuasa ke atas setiap sesuatu di muka bumi ini..mungkin Allah bg aku pikul amanah ni cukup sampai hari ni..apa2pun aku kene terima dan kena berbalik kepada Allah...dan aku selalu berdoa agar Allah merawat hati aku yg sedeh ni...mungkin ada hikmah di sebaliknya dan Allah tengah merancang sesuatu yg lebih baik utk aku...maka aku blajar untuk melupakan kesedihan..bergembira bersama suami dan kucing2 yg tertinggal...

Kisah 1 - Tiada Lagi Adik2 Kecik
start dari hari Isnin..4 February, seperti yg dijangka...anak Sandy yg pertama mati..sebab Sandy demam n tak nak jaga anak dia...so dia xnak netekkan anak dia dan anak dia taknak kt ibu tumpang..iaitu Gupa...so aku start beli susu kambing kt anak2 Sandy..tp sekor xsempat so hari Isnin mati sekor, tinggal lagi 3 ekor utk diberi susu kambing tu...tp keadaan makin lemah...maka Selasa mati lg sekor dan Rabu  lg sekor....hanya sekor je yg bertahan....anak Sandy yg tu aku panggil 'adik kecik'..dia aku kuarantinkan kurung dalam bakul sebab anak gupa yg kecik2 suka buli dia...bila anak dia tinggal sekor...Gupa dengan rela hati menyusukan anak dia...so adik kecik kuat la skit..dapat khasiat susu ibu...anak dia mula bukak mata....sempat la dia tgk dunia...tgk Sandy tgk keluarga dia dan tgk aku yg menjaga dia...

tp umur dia pun xlama...13 February, rabu lepas dia mati..aku bgn pagi tgk dia dh mati..malam tu dia memang dh tak nak menyusu..bg susu kambing xnk..susu Gupa pun xnk..mungkin dh hilang deria rasa....tiada lagi la jeritan anak kucing mintak susu atau mengiaw bila kene buli ngan anak2 Gupa yg kecik2...mengiaw bila haus..kdg2 aku rasa mcm jaga baby plak..tgh2 mlm dia mengiaw aku akan terjaga dan bagi dia minum susu atau air Yasiin yg aku bacakan khas untuk kucing2 aku yg sakit...tiada lagi adik kecik yg comel untuk dijaga...matilah semua anak2 Sandy.. kehilangan anak2 Sandy ni xla aku terasa sgt..mungkin sbb aku just sempat jaga 2 ke 3 minggu je....

inilah satu2nya gambar anak2 Sandy yg pertama dan terkahir..

Kisah 2 - Tiada Lagi Uci2 yg Manja
7 February, hari Khamis....masa bangun subuh laki aku kejut aku cepat bangun sebab uci2 terbaring kt dapur..terbaring atas lantai dengan keluar najis warna hitam yg busuk gak la..Uci2 ni aku xrasa dia sakit,,,sebab dia makan Ok cuma dia selalu duk kt dapor je...kurang bermain...mlm sebelum tu..dia elok je jerit2 mintak makan kt aku masa aku tgh siang ikan utk diorang...lepas mkn aku tgk dia tdo elok je atas meja kat dapo..tdo skali dgn Gupa dan Obi2 peluk dia..Uci2 kucing yg manja..dlam adik beradik dia..Obi2, Ano2 ngan Uci2..dia paling kecik dan paling manja...selalu kene buli ngan Obi2...tp slalu kene manja ngan  Atatam(Mini)..Gupa semua syg kat dia...

Uci2 ni selalu kene buli ngan laki aku..antara kucing kegemaran laki aku selepas Obi2...laki aku selalu main2 dgn dia...tp xsangka Uci2 pergi dlm masa yg sgt singkat n tiba2...2 ke 3 minggu sebelum Uci2 mati2..dia ada menunjukkan yg dia ada tanda2 jangkitan virus kucing...tp kejap je..lepas tu dia sihat..cuma dia mengasingkan diri..sampai la ke hari dia mati..laki aku slalu kata Uci2 tu sakit..tp aku plak slalu kata x...sebab pada masa yg sama Ano2 pun sakit..so klau tgk antara dua ekor tu...nmpk Ano2 lg sakit.. maka subuh hari tu aku bgn solat subuh dan bacakan Yasiin utk Uci2 mudah2an dia sembuh...walaupun dalam hati aku dah rasa yg Uci2 mmg dh xde harapan...aku still cool..xnk bersedeh,,sbb aku kene blajar redha..dan ini semua ketentuan Allah...lepas solat Subuh.,..aku pun bagi dia minum air Yasiin, sementara tggu klinik bukak pukul 10 pg..aku pun tdo la ngan Uci2..sambil berbisik2 antara aku ngan dia...aku tertdo dan terjaga pukul 10.30..aku trus siap2 nk bawak uci2 pegi klinik...sambil siap2 tu aku g tgk Uci2..sambil ckp2 kt dia...mata dia still bergerak2 lg walaupun dia dh xlarat jalan..dan xbleh bergerak...aku still cool..xmo nangis..sampai la bila aku habis cakap2 ngan Uci2...aku tgk air mata dia mengalir,....meruntun hati aku...aku pun nangis la..tak tertanggung rasanya dah nk kawal sedeh bila tgk Uci2 mengalirkan air mata...mungkin dia pun paham dan redha dengan apa yg Allah dh tentukan utk dia...

then aku pun bawak dia g klinik...walaupun aku tau dia dh xde harapan..tp mungkin ni usaha terakhir aku utk selamatkan dia...masa dkt klinik tu aku ckp kt vet, klau kucing aku ni ada harapan utk hidup, ubatlah dia...tp klau xde harapan xpayah la...biarlah dia habiskan sisa hidup dia dgn berehat...tp vet tu..trus masukkan air 2 tiub kecik...klau kira dekat secawan gak la...masuk ubat tu..masuk ubat ni..injek kt badan dia...masa tu Uci2 nangis lagi...aku punya kontrol air mata memang terbaik la...bajet cool...huhu...sambil vet tu ubatkan dia..vet tu kata..dia ni xde harapan sebab kene virus tu memang berbahaya...dan klau ubat pun xbleh hidup....dlm hati aku...klau dh mcm tu baik xpayah seksa kucing aku..cucuk sana cucuk sini...tp xpela...mungkin tu cara kerja dia...lepas bawak g klinik..aku balik n rehatkan Uci2 kt dlm kotak..supaya kucing2 lain x kacau..tp pukul 2 lebih time aku tgh mkn tghari sambil tgk sinetron kt kedai mamak bawah umah..balik2 tgk Uci2 dh takde...aku dh dapat rasa dia nazak...tp aku sanggup nk duk mengadap dia..tp laki aku sempat tgk dia dicabut nyawa..sbb masa tu laki aku ada naik umah sebab tggl brg...itulah first time dia tgk kucing kene cabut nyawa....laki aku paling gelabah,,dia turun panggil aku kt kedai mamak tu suh balik tgk uci2..aku ckp..xpe..biarlah dia...sbb aku dh tau dia dh nk pergi..~~dan aku balik mmg btul Uci2 dh xde..tiada lagi kucing yg manja yang selalu jadi kawan main laki aku..kucing yg kecik comel yg manja yg sempurna di mata aku....

Uci2 mmg suka tdo atas peti ais..bila aku masak idung dia akan gerak2 sambil bukak mata mamai2..

Uci2 yg kanan skali..tumpang netek ngan adik2..

Kisah 3 - Tiada Lagi Ano2 Zaman Sekarang
Ano2 mmg dh sakit lama...lebih kurang 3 minggu lepas aku dh bawak dia g Klinik...vet kata Ano2 kene Jaundis...kene kuning...tp aku ckp kt doktor dia ada sakit lain sebab air kencing dia kuning yg sgt2 kuning...tp vet kata xde ape2...then vet just bagi ubat antibiotik dgn gingivitis utk rahang dia yg merah2...?? ape kene mengena ntah..aku pun xtau...tp dia doktor kan mungkin dia lg tau....lepas bawak g klinik..Ano2 ni maintain..mmg makan berselera je...tp aku tgk perut dia makin lama makin besar..nk kata dia bunting dia kecik lagi...so mcm xlogik...tp Ano2 ni xmengasingkan diri..so mungkin dia ni ok..tempat tdo Ano2 slalunya kt atas karpet kat penjuru..mmg tu la tmpt tdo dia...so hari2 aku tgk dia makin ok..sampai la aku rasa dia ni sakit sebab perut dia membesar....

then aku bawak la g klinik lagi skali..selepas aku tanam Uci2..aku bwk Ano2 ke vet...time ni buat aku syak yg vet aku slalu jumpa tu xreti..mayb baru grad...sebab mmg budak muda..so ptg tu..aku bawak Ano2..kali ni vet yg owner klinik tu yg rawat dia..dr situ dia kata Ano2 ni pun kene virus..dia  sedut air dr perut Ano2..dan uji sample semua la..then dia kata..Ano2 ni dh teruk dh sakit dia sebab kuning dia dh teruk..perut dia buncit sebab dh merebak ke liver..pastu aku trus la ckp..aku dh bwk dia g klinik 2 ke 3 minggu lepas..aku ckp bnd yg sama..kencing dia kuning sgt dan lain2..pastu vet tu tny kt vet muda tu..pastu aku dh rasa xsedap dh...dlm hati aku mula rasa mcm bodo je aku spend duit puluh2 ratus2 tp vet tu xreti sgt rupanya...so ptg tu baru la vet tu bg ubat utk liver protection, vitamin ni vitamin tu..tu pun aku sound...aku cakap..xyah bg antibiotik...Ano2 bleh mkn antibiotik Uci2 dpt pg td..sbb uci2 pun dh xde dh masa tu..tp dia bg gak antibiotik yg lain katanya...yg jenis pil plak..dan ada satu jenis pil lg yg dia bg...iaitu steroid...so masa aku balik bawak ano2 tu aku agak bengang la...vet siap predict yg ano ni xbleh hidup lama...itu aku xkisahla sebab kuasa Allah...tp aku xpuas hati dan mula ragu2 dgn keupayaan vet tu...

so balik tu Ano maintain je mcm biasa..mkn semua ok..then lepas mkn aku bg ia mkn ubat2 klinik td....dan beberapa hari lepas tu aku tgk Ano2 makin lemah...perut dia makin lembik...dia makan sambil terbaring..bila start dr tu aku trus stop bg dia ubat klinik td...mungkin steroid tu kuat sgt..dia xdapat tampung...sampai la ke hari Isnin yg lepas ni..Ano2 dh makin lemah..pagi tu aku bacakan Yasiin untuk Ano2 plak..dan aku just suapkan dia air Yasiin supaya dia xdahaga...aku suapkan jugak wet food utk dia..Ano2 jenis kucing yg senang nak bg suap mkn ubat ke apa..sambil aku baca Yasiin tu Obi2 datang jilat2 Ano2..dua2 duk atas sejadah...hati aku meruntun lagi skali..mungkin Obi dh tau Ano nk tgglkan dia jugak mcm Uci...sedey sgt time tu...tp aku kene tabah dan redha,,,so lepas dr hari Isnin tu Ano2 lemah terbaring je..adik2 dia semua sibuk duk jilat n tdo ngan dia mcm slalu...aku pun berbisik la kt Ano2 apa yg aku katakan kt Uci2..ngan adik2 kecik dan semua kucing2 yg aku pernah jaga dan mati di dalam jagaan aku...mlm tu aku xbleh tdo..rasa nk tggu Ano2..tp aku tau aku tak cukup kuat nk tgk dia nazak...dan pagi Selasa 12 February aku bgn dan tgk Ano2 dh xde....maka tiada la lagi lagu yg aku slalu nyanyi utk Ano2...lagu Nona Zaman Sekarang..tp aku tukar jadik Ano2......Ano2 kucing yg baik..paling independence..paling relax...dan sekarang..relax lah Ano2 di sana selamanya~~

Ano2 masa kecik...Ano2 ni mata dia besar sgt...mcm Squirell....mcm binatang yg org sibuk nk bela skrg ni..tp aku xtau nama tupai tu... so aku slalu panggil Ano2 ni Squirrel...


Obi2 sayang kt adik bradik dia..dia klau tdo slalu peluk Uci2 atau Ano2 mcm ni...tp skrang Obi2 mesti rasa sunyi...

Kisah 4 - Tiada Lagi NoraSandy 


dan ini kisah terakhir yg paling buat aku sedeh....Sandy kucing yg dh setahun lebih aku jaga dia...kucing yg paling bnyk aku citer dlm blog ni...antara kucing2 yg aku syg sgt..sbb Sandy ni kucing kurang kasih sayang..masa dia kecik mak dia Chullo hilang...adik beradik dia yg lain mati...aku paling bnyk jaga n besarkan dia...aku pernah bwk dia balik kampung masa tunang..sbb risau dia kecik xde sape nk pantau dia..Sandy slalu tumpang netek kat Gupa bila Gupa ada anak kecik...walaupun dlm masa yg sama dia tgh bunting...

so Sandy ni klau kt umah sewa dulu kawan2 aku panggil dia kucing kurang kasih sayang dan kecelaruan umur....Sandy ni manja..tp dia ni lebih kepada poyo..muka nk mcm poyo je...kucing paling attitutde baik...xkencing berak merata...tp hero sgt dlm bab2 mencuri ikan...memang paling terrer sampai kadang2 sedar2 dah habis dah 2 3 ekor ikan dalam periuk tu..walaupun bertutup..dia pandai seluk ikan rebus tu...Sandy kucing paling cerewet..ak suka dry food..xsuka makan ayam...yg dia suka ikan mentah. ikan rebus dan wet food...kucing paling gemuk satu masa dulu..sampai la dia beranak kali pertama tu dia jadik kurus...kucing paling penakut..org datang dia la yg pertama skali ilang..paling sayang kt abg Demok..Demok tu adik bradik dgn mak dia..Chullo..so dia rapat Demok pun paling ok dgn dia sampai la dia mati...Sandy kucing harapan..harapan uk jaga adik2 masa Gupa xde...pandai jaga adik2 tp xpandai jaga anak sdiri...Sandy la kucing yg pertama yg aku bwk pindah kt umah kedai ni..sama ngan Atatam..kawan baik dia...dia xsuka bersihkan diri dia sdiri..tp slalu suruh kucing lain bersihkan dia..bertukar2 jilat...

Sandy slalu ada kat mana aku ada...dan yg akan paling aku rindukan...Sandy kucing yg paling suka cakap....bila kia cakap sepotong ayat...dia akan sambung...contoh..nama NoraSan...miau!...umur 1 ta....miau!..suka makan i...miau!...cakaplah panjang2 pun..dia akan layan...sampai la ke hari2 terakhir dia sakit...kisah Sandy ni buat aku rasa kehilangan...mungkin aku dh jaga dia lama...Sandy mula sakit lepas seminggu dia lahirkan anak dia..

so 31 January tu aku bwk dia g klinik sebab dia dh start mcm xde mood dan demam..bwak g vet trus..seperti biasa vet akan bg ubat yg bnyk..injek sana sini..dan seminggu lepas tu still xde perubahan..sampai la hari aku bwk Uci2 g klinik..aku tny vet..aku citer Sandy xde perubahan..ubat semua dh abis makan..so vet suruh bwk Sandy lg skali...masa bwak kali tu..Sandy pun kene masuk air sama mcm Uci2..Sandy sorokkan kepala dia bawah ketiak aku sambil mengiau tahan sakit kot masa kene masuk air tu...dan itulah Sandy...kucing paling pemalu..mmg depan public dia akan sorok kepala dia bawah ketiak aku..masa tu aku masih percaya lagi dgn kredibiliti klinik tu...walaupun hari tu still dpt ubat yg sama utk tambahan ubat yg abis...tp ptg tu masa aku bwk Ano2 yg trus hilang kepercayaan aku kt vet..so hari yg sama aku bwk 3 ekor kucing trus g klinik...aku tak kisah duit aku habis utk kucing...tp bila aku rasa sia2 mcm tu..aku kisah la...tp xpela..abaikan benda dh jadi...so kene ingat la lepas ni...

so balik dr klinik vet suh paksa bg Sandy makan...Sandy ni susah mkn ubat n mmg kene paksa la...hari2 bg paksa suap dia mkn ubat...Sandy makin lama makin kurus...tp still maintain manja..tdo atas tilam mengadap dgn kipas...dan satu habit dia..dia pantang tgk sejadah dibentang..dia akan datang duk atas sejadah...walaupun dlm keadaan lemah...dia jalan nk baring atas sejadah time aku or laki aku solat...Sandy akan pegi kt Gupa lepas aku bg di makan sebab nk suh Gupa jilat n bersihkan dia...so hari2 pun mcm tu...klau tgk mmg hati aku kata Sandy dah xde harapan...tp aku usahakan la jugak sehingga hari terakhir dia bersama aku,,,so pagi Khamis tu..aku bgn..aku tgk Sandy terbaring bawah kerusi...ada bnyk semut dah dekat dia..aku ingat dia dah xde..rupanya bernyawa lg cuma dia dh xlarat nk buat ape2..aku trus bersihkan dia dan buang semut2 kt badan dan kt mulut dia...hari kkamis tu Sandy dh lemah sgt...aku xbagi dia makan...aku just bg dia aor Yasiin utk bg dia hilangkan dahaga...

Sandy dah 3 hari dah xbersuara..mengkin dh sakit sgt,,tp dlm keadaan dia yg sakit2 tu..bila aku panggil dia..dia still menyahut...walaupun mulut ternganga xbersuara tp badan/perut dia bergerak menyahut panggilan aku...sedeh? xpayah ckp....aku mmg rasa sedeh sgt dengan pemergiaan Sandy....hari Khamis tu Sandy dh xbleh jalan...jalan2 jatuh...sampai la abg Demuk dia balik makan..tupun abg Demuk dia dh 2 hari xbalik...mungkin Allah tau Sandy rindu sgt kt abg Demuk...abg Demuk balik hari tu..Sandy trus bangun nk pegi kt abg Demuk...aku pun trus bg Demuk mkn depan Sandy...Sandy tgk je abg Demuk mkn,,,aku dh nangis dh time tu...rindu sgt Sandy kt abg Demuk...lepas dr tu abg Demuk kuar...abg Demuk mmg xduk dlm rumah..balik pun xmasuk rumah..tp hari tu paksa gak dia masuk...demi Sandy....

mlm tu...lps maghrib aku bacakan Yasiin utk Sandy...Sandy dh semakin lemah...Gupa ngan adik2 lain semua dh sibuk2 g kat dia..jilat2..mungkin diorg pun dh tau...aku pun borak2 ngan Sandy bisik2 ngan dia...sambil bg dia minum air Yasiin...2 jam sekali...mudah2an dia xhaus...pagi tadi masa waktu Subuh Sandy bernyawa lg...dh sehari semalam dia terlantar tak gerak..aku pusing2kan badan dia supaya xcramp..sambil bg dia minum air Yasiin lg..pastu aku biarkan dia rehat...dan aku pun sambung tdo...bila bangun tgk Sandy dah xde..badan dia panas lagi...mungkin baru mati...hati aku berbisik..Sandy nk mati hari jumaat ye~...

dan 15 February Sandy pun pergi meninggalkan kami semua....mungkin Sandy xdapat jaga adik2 dia kt rumah..dia nak jaga adik2 yg dh mati dan anak2 dia....dan kini...tiada lagi la kucing terkenal di kalangan keluarga aku kawan2 aku..kucing yg paling bnyk nama panggilan...kucing yg selalu aku sebut2 stiap hari...kucing yg slalu teman aku kt mana2 je aku g kt umah ni...tiada lagi Nora Sandy, Sandy, A- San, A-Sandy, Sandy oolala, Nora San....dan kakak Sandy...

Sandy masa kecik2

Sandy masa kecik..dgn mama Chullo...

Sandy yg suka buat muka xde mood..xde perasaan..

Sandy dgn Uci2

Sandy dan sahabat baik dia Atatam..

Sandy jaga Obi2 masa kecik..

Sandy tumpang menetek...

Sandy dgn Bono...Bono pun dh hilang..dh 3 minggu xbalik2...

Sandy yg paling suka makan rumput dgn Uci2...

Sandy. Mini dan Bono


makan2 masa birthday Sandy yg pertama...

Sandy masa gemuk...
  
Sandy dan sejadah tempat kegemaran dia...

adik kesayangan abg Demok..



PitaPata Cat tickers
Sandy mati semasa berusia 1 tahun 8 bulan

Akhir kata....aku redha dengan ketentuan Allah...dalam sekelip mata..sekejap je..dalam seminggu Allah ambil kucing2 aku...mungkin dah tiba masa diorang dapat kasih sayang dr Allah...sebab Allah lagi sayang kt diorang.....aku blaja utk tabah...klau dulu masa aku kecik2 aku nangis berhari2...xmakan duk je dalam bilik sebab xpercaya yg kucing aku mati..tp skrg aku kene bertabah dan ini jalan terbaik yg Allah tentukan utk aku...sebagai insan yg lemah..aku pasti akan bersedih...sebagai tanda sayang dan rindu aku kt diorang...tp aku kene happy dan syukur..sebab kucing2 aku memang pasti masuk syurga...aku yg hidup ni kene la berusaha utk memperbaiki diri...InsyaAllah..terima kasih Allah kerana menunjuk jalan terbaik utk aku...

sampai la ptg td masa nk tanam Sandy...abg Demok pun teman tunggu tanam Sandy....Allah maha kaya...Subhanallah...
dan bersemadilah mereka semua ada 7 ekor kt sini..dari bahagian dapo umah aku bleh nampak direct sebab aku tanam kt blakang umah je..

dobi nano dan cuci masa kecik.....

Obi2 pasti dan mmg dia rindu kan Ano2 ngan Uci2...

dan dari bnyk2 dlm gambar ni...ada 3 ekor je yg Allah beri aku pinjam lagi...

sekian...semoga kesedihan aku terhenti setakat di sini...dan aku yakin Allah tengah merancang sesuatu yg lebih baik untuk aku...insyaAllah...