There was an error in this gadget

Wednesday, July 25

Assalamualaikum



assalamualaikum semua...mari sentiasa memberi salam kepada sesama islam....sesungguhnya tanda2 kecil hari kiamat ialah umat Islam hanya memberi salam pada org2 yg dikenali sahaja.....mari lah hidupkan balik amalan memberi salam ini dibulan yg Ramadhan yg mulia ini...insyaAllah....Assalamualaikum Ya Akhi! Ya Ukhti!

Saturday, July 14

nak jugak!!

ok...ni first time aku join giveaway dari blogger2 lain....sbb ape aku join...sbb giveaway dia sangat la aku suka...semalam baru je aku g Giant and MPH ingat nk cari brg2 and ketas2 craft ni...nk buat sumthing utk anak2 sdara aku..hehehe....tp xde plak yg macam aku nk...huhuhu... 

utk makluman korang...
ini merupakan 2nd giveaway dari blog 
SHARE YOUR LOVE WITH CARDS
(klik la link atas ni klau korang pun nak jugak benda2 ni..hehehe..)
dan ape yg akan di 'giveaway' kan??...haaa...ni barang2nya~~




1. 20 pcs of 12" x 12" patterned paper
2. 30 pcs of 6" x 6" patterned paper
3. Various length of flower ribbons
4. Various length and size of ribbons (satin, grosgrain etc)
5. Die cut alphabets
6. Paper embosser
7. Sequins and beads
8. Contemporary Cardmaking book


ingat senang ke nak jumpa barang2 ni....? so aku join giveaway ni untuk try2...tuah ayam nmpk kt kaki..tuah manusia xsiapa tau...jika rezki untuk aku...adala nnt aku post entry keje craft aku pakai brg2 ni plak...hehehe... 

....akhir kata....

terima kasih Sazalina!! 

+ :  terima kasih kepada Cik Susu sbb buat entry pasal giveaway ni =)

Friday, July 13

11 + 1 = 12


ok...entri kali ni just nak citer..n share berita gembira...hehehe...10 July  hari tu aku dapat anak sdara baru...lelaki....anak ketiga abang aku yg keempat...tp sayangnya kene tggu raya baru dpt nk tgk...sbb abg aku skrg duduk kat Sabah...kene pindah duk Sabah sejak bulan March hari tu...huhuhu...next month Mak n Abah g Sabah g tgk cucu baru...duk sana dalam 2 minggu gak..klau aku xkawen lg..kompem aku pun dh g Sabah..hahaha...


bercerita tentang anak sdara ni...sejak kawen ni aku rasa cepat rindu plak kat anak2 sdara aku...sblum2 ni pun jarang jumpa..tp xde la rindu sgt...skrg bile tgk gambar kawen aku..ada semua anak sdara aku...adoi~~rindunya la...mayb sbb diorg duk jauh2...ada yg kat oversea n ada yg kat sabah...klau yg dekat2 ni senang gak la nk jumpa....huhu..so sekarang aku dah ada 12 org anak sdara...9 perempuan 3 lelaki...hehehe... 



umur aku 9 tahun aku dah ada anak sdara...mmg aku nyampah giler la kat dia..sbb aku kanak2 riang lg kot time tu...tibe2 mak aku dah ada cucu..so selalu nak main2 ngan cucu..seperti biasa aku selalu merajuk n akan buli anak sdara aku time xde org nampak..pastu aku akan buat xtau je...hahaha...tp ada lg teruk yg aku penah buat..tp xmo citer la...hahaha...ksian kat anak sdara aku yg first...haha..tp dah beso2 ni...bleh jadik kawan dah....skrg dia pun dh Form 5....


                                                                           
masa dapat anak sdara first dulu...abg2 aku berpakat nk bg nama pangkal anak diorg sama...semua org pun bersetuju dgn nama tu...pastu semua sibuk nak pilihkan nama kedua....mmg excited la dapat anak sdara time tu...aku je yg xambik port sgt sbb kecik lagi....lebih baik aku buat keje skolah dr duk nyibuk2...hahaha...so meh aku senaraikan nama anak sdara aku...haha... 




AQRA UZMA bte ARSHATA

(170295 - 17 thn)

AQRA AUFA bte  ARSHATA
(070398 - 14 thn)
AQRA ELYA bte  ARSHATA
(091101 - 11thn)
AQRA IMAN bte  ARSHATA
(211003 - 9 thn)
ALIFF WALDAN bin  ARSHATA

(170407 - 5 thn)


AQRA ADIBA bte RASHIDI
(260300 - 12 thn)
AQRA ALISA bte RASHIDI
(040703 - 9 thn)
AQRA ARINA bte RASHIDI
(280207 - 5 thn)

AQRA RANIA bte HEIZRUL
(060508 - 4 thn)

AQRA RAHEE bte FIRDAUS
(231007 - 5 thn)
ALIFF FATHII bin FIRDAUS
(110310 - 2thn)
ALIFF AHMAD / ALIFF FAHMI AHMAD
(100712 - 2hari)
 (yg ni yg latest..so nama xkompem lg yg mana satu...hehe)



so sekarang tambah lagi satu geng hero!!!.untuk waldan n fathii...hehehe...raya pasni bleh ambik gambar bertiga plak.....hehehe...raya tahun 2013..tahun ni giliran umah mertua..haha..so xjumpa di pagi raya...=p


untuk anak aku nanti...insyaAllah bila dh ada rezki nk ada baby...tp xtaula dapat join nama sama mcm kat atas ni or x....sbb nama baby kene ayah dia yg tentukan....hohohohoh....papepun...kene tunggu ada baby dulu la...baru bleh berangan2 nak bg nama....hahaha....=)...

Saturday, July 7

Kejayaan 45 Minit


hahaha...ok misi aku untuk masak lauk berbuka puasa berjaya!!....hahaha...ok..khamis lepas aku puasa sempena Nisfu Syaaban...kita tak buat bnyk amal..dapat buat salah satu nya pun okla....so hari khamis tu aku plan nk masak...cehhhh~~macam hebat sgt la...!haha....padahal sbb aku dh boring makan kt luar je slalu..

ok trus trang..aku mmg xreti masak n xpenah cuba nk blajar masak pun....aku mmg xsuka masak2 ni..tapi disebabkan aku nk kawen...mak aku n laki aku dulu sibuk suh blaja masak...so aku pun blaja la..haha...aku start blaja masak lps dr laki aku ajak tunang...secara rasminya..aku blaja masak pada MARCH 2011..time tu aku dh xkeje...so bnyk masa terluang utk praktis masak....slalu gak la aku masak...siap ada buku tulis..untuk salin resipi...ape yg laki aku nk makan aku akan call mak aku tny mcm mana nk masak...hahaha...

so tiap2 kali nk masak aku akan refer buku tu...walaupun stakat nk masak sadin...haahaha..lagi satu masalah..aku ni bnyk benda aku xsuka makan..n aku xreti nk rasa makanan tu masin ke manis ke...so aku xpenah rasa n semua agak2 je...so result dia..ada yg ok ada yg xok...haha..senang citer aku masak mmg khas utk laki aku..aku makan nasi ngan telor goreng pun dh ok..ahahah..xyah nk susah2 tny resipi...hahaha....tapi lama kelamaan...aku dh bleh masak tanpa refer buku resipi...hahaha...sbb laki aku suka sgt makan sadin...n klau lauk2 lain pun mesti nak masak pedas..so senang...hehehe....

so hari tu..aku plan nk masak...pukul 6 ptg aku g Giant beli barang2...beli udang sebab aku xmkn sadin..sampai umah dh dkt 6 stgh...so aku pun prepare2 la ape yg patut...potong tu potong ni..aku dh start gabra...nk buka dah ni..nasi n lauk satu pun xde lagi..maka aku gunakan ketangkasan aku utk masak....nk kene masak lauk utk laki aku n lauk utk aku...sempat ke...?? 

first aku prepare rencah2..cincang bawang,halia, potong sayur2..kopek udang,siang ikan utk kucing aku skali...tny2 kat laki aku jam dh pukul 6.50..aku pun trus masak..kuali ada satu je...semua lauk pun kene pakai kuali..adoi...sambil masak aku masak nasi dulu...pastu sambung masak...jerang air plak...air dh masak buat air...sambil tu prepare meja...potong buah...masak balik..dan siap!!!......dah siap semua aku prepare....tgk jam baru 7.20...hohohoho...alhamdulillah...sempat masak semua lauk...n sempat aku ambik gambar...ahahaha....pastu azan..baca doa trus makan!!!....

lauk aku masak simple je..telur dadar, sadin, kobis goreng ngan udang goreng...air teh o panas...hahaha....dessert...buah lai n cupcake aku beli...hahaha...senang kan...45minit bleh dapat macam2 lauk yg senang di masak!...

xlupa juga...ikan cencaru rebus....menu berbuka untuk kucing2 aku...hahaha...skian!! practice make perfect!!

Wednesday, July 4

Zoom OUT!

cube teka ada brape ekor kucing yg sedang tido??
teka dulu baru scroll ke bawah.....=p





amboi! amboi!.....klau sekor dua xpe lg...ni semua skali....xsempat nk kemas n lipat semua dah landing sedap2~~nasib baik aku sayang korg semua.....