There was an error in this gadget

Tuesday, January 31

94 days - busy

hari ni busy...
xterpikir ape2 utk diupdate...
ok tu je..
sambung busy balik...
bye!

Monday, January 30

95 days - masam2 manis

Saat yang bahagia | Datang sekejap saja | Namun dalam hatiku | Kasih sudah menjelma | Meresap di jiwa raga | Kekandalah pujaan hati dinda| Saat yang bahagia |Datang sekejap saja | Namun dalam hatiku | Tidak dapat melupa | Adinda pujaan jiwa | Kekasih yang jelita | Penawar duka | Kandalah harapanku | Kekasihku sayang | Pohonlah doa restu | Malam dan siang | Marilah dinda mari | Kita bersama | Memadukan asmara | Saat yang bahagia | Datang sekejap saja | Bawa kisah asmara | Di dalam hidup kita | Seandainya kita rindu | Sebutlah oh sebut namaku selalu.....


lagu tema wedding aku....ok x? =D hahahahaha...hari ni xde idea nk taip ape...so tgk citer P Ramlee...n siaplah sudah aku pny doorgift..hehehe...xsabar plak nk tggu saat yg bahagia...barulah bleh nk memadu asmara....hahahaahaha....buat masa ni...sebut2 nama je la bila rindu...hahaha..

Sunday, January 29

96 days - tunggang terbalik

alkisah hari sabtu dan ahad yg bnyk hal....

semalam ada orang baru pindah rumah bersama sang kucingnya yg sama nama dgn sepupu aku....maka...kini aku mempunyai sepupu berbulu...hahaha...

hari ni plak my fiancee pindah rumah...so kene tolong angkut mengangkut...mengangkut barang2 yg tidak berbulu...hahahahaha..

semalam aku makan kueytiaw kungfu yg sgt sedap..sehingga ke titisan kuah terakhir....
manakala hari ni aku makan dominos pizza cheese burst...yg rasanya cis! xbleh blah...

semalam aku buat 3D client aku sampai letih...
manakala hari ni aku xbuat 3D dan ape2 keje client tersebut akibat letih...

Saturday, January 28

97 days - brown paper + dolly paper

hari ni sgt produktif...siap sudah 60pcs doorgift utk kanak2..ada lagi 40pcs utk dibuat..dan ada 1000pcs doorgift utk org dewasa yg xsentuh2 lg...dua2 pun menggunakan bahan yg sama..just a simple doorgift....pakai brown paper + dolly paper..trend doorgift masa kini yg sgt menjimatkan..so xsalah mengikut trend..hahaha...part yg guna brown paper hampir settle...utk berhias2 dgn dolly paper...kene tggu saat2 pulang ke kampung halaman...krn dolly paper telah dibeli oleh main sponsor...madam MAK! tengkiu mak..minggu depan insyaAllah kita berjumpa...

Friday, January 27

98 days - to do list


hari ni nothing to share....just share 'nothing'......hari ni hari beristirehat..setelah 2 minggu berkerja kuat...hari2 mengadap pc...cuma hari ni pc yg bnyk mengadap aku...hari ni lebih jam tido dr jam berjaga...kerja slow akibat banyak tdo...esok kene start keje kuat balik...sudah cukup masa bermalas2an....kata nak kawen...kenela kerja kuat skit....so....to do list today....DONE!!

Thursday, January 26

99 days - moh ke kebun mencari rezki!

ok...dgn azam yg jitu...aku akan mengupdate blog ni tiap2 hari sepanjang 100 hari ni..hari ni baru dpt relax skit...sbb kerja2 wajib buat dh nk siap..so tensen2 letih2 buat keje...moh le kite ke kebun pula!!..ahhaha...aku mmg suke main game...xtau la knape...asal main je mesti terrer..hahaha..game paling taksub aku main ialah FARMVILLE...aku dh start main sejak dr tahun 2009...skrg dh 2012...so ni la hasil titik tanpa peluh berkebun secara online....hahaha...
ni kebun first aku..dh besar giler n padat..dh xlarat nk ubah design..so maintain je mcm tu..


bagi aku skrg fb tu dh xde ape sgt dh...sekadar tidak memutuskan silaturrahim je...fb makin lama makin boring...nk chat pun xtau nk chat ape..melainkan dgn 2,3 org rakan2 bangang yg sudi n slalu menemani...yg lain mostly dh buat hal masing2..lifestyle masing2..iaitu kategori rakan2 chat bila perlu..lgpun...aku dh off chat..bkn ape..sbb bile main farmville n terbit la chat box tu..maka akan 'hang' la kebun aku..n kdg2 akan hilang sekor lembu ke kambing aku..ceh~~
yg second ni plak..biasa2 je..bnykkan plot utk tanaman n kurangkan decoration..

so fb ni skrg aku jadikan tmpt untuk aku dan kroni2 farmville trus bergiat dlm berbakti kepada tanah ni....kroni farmville ni termasuklah sorg cikgu aku...miss symons...dh xterkejar dh kebun dia dh maju yg amat....hahaha...so sepanjang 3 tahun ni aku mula dgn satu kebun..n skrg dh ada 4 kebun nk kene manage..hohohoo..letih2~..
yg ni paling aku suka..limeted plot...n xcrowded sgt...

main farmville ni mmg la melalaikan..mana ada main game yg xmelalaikan...so bg aku..lalai tu tergantung kpd diri sdiri..n farmville ni juga ada beri aku ilmu n idea...idea utk design...ala2 townplanning...haha..n ilmu2 baru yg aku xtau...mungkin stakat basic2 je ilmu yg dpt..tp berguna gak kadang2..aku bnyk tau nama sayur n buah...n cara penanaman sayur n buah tu jugak..n juga nama kandang2 utk haiwan ternakan...haaaaaa....baguskan!..hahaha..okla tu..ada pro n kontra....
yg ni kebun sempena musim winter ..pelik gak bile berkebun kt salji..

lastly....sesiapa yg nk suruh aku designkan kebun farmville blehla contact2 ye....bisnes online......hahahaha...skian!

Wednesday, January 25

100 days to go


lagu ni biasa2 je..tp boleh layan la...haha...minat lagu ni plak sejak2 tgk drama2 kt tv...lagu ni xde kene mengena pun dgn entri kali ni...entri kali ni just nk remind pasal 100 hari lagi to my wedding day...bnyk lg yg blum setel...huhuhhu....dan juga ada 100 hari lg utk bersiap sedia untuk menjadi yg lebih baik dan lebih2 baik lagi sehingga ke akhir hayat...berbakti utk semua org yg tersayang..yg disayang..dan yg menyayangi....insyaAllah..

Monday, January 9

A.Z.A.M.B.U.T 2012

haha...jap..ada lagi satu citer nk citer...setelah 2 tahun aku xpegi potong rambut..akhirnya aku berazam utk potong rambut pendek sempena tahun baru 2012 ni...sbb ape? sbb rambut yg dulu dh panjang sgt sampai ke pinggang..membuatkan aku malas nk shampoo...sminggu 2 kali je shampoo..pastu bile dh panjang..n x trim2..rambut dh jadik serabai...bile dh serabai..dia gugur plak..argh...semak2!!..lps tu kdg2 ada kelumumur..trutamanya masa musim panas hari tu..aku mmg xsuka la ada problem2 pada rambut ni..sbb aku ni jenis yg jaga rambut...mahkota la katakan...haha..dulu masa skolah penah ada problem rambut..rambut keras..pastu berbuah...argh...mmg bengang...tp time tu budak2 lg...xambik port pun..haha..so skrg..rambut dh potong..n puas hati..tukang gunting tu pandai potong bg sesuai dgn bentuk muka..hehehe...aku jarang puas hati bile pegi gunting rambut...tp kali ni ok...hehehe..so skrg rambut dh pendek..xla pendek sgt..still pnjang...n bleh la shampoo hari2..hohohoho...ok...azam 2012 dh terlaksana...jom pikir azam utk 2013 plak..hahahahaha..

Sunday, January 8

Amin~Amin~Amin~

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah...finally dh dapat date yg sesuai..so skrg bersiap sedia utk buat preparation...cari kain.. cari tukang jahit baju..cari fotografer dan etc..next month dh bleh pegi isi2 borang..buat test kesihatan dan etc..mcm2 nk kene prepare..bkn stakat prepare utk hari tu sahaja..but hope dpt prepare yg terbaik utk hari2 berikutnya..hope semua preparation still dlm budget..huhu...apa2 yg bleh DIY...DIY je...yeah!...so sape2 yg nk view keje2 DIY saya utk wedding ni bleh view kt blog kerja2 craft sy...klik link bawah ni...hehe...


kepada kawan2 yg terbaca post ni...bolehla bg alamat...hehehe..tp kad blum design pun lagi..apatah lagi print..hahaha..saja2..bleh gak buat budget utk beli setem...hanya 60sen sahaja utk seluruh Malaysia..hahaha..kla..bye!...nk update blog lagi satu plak..hehe...Lastly..Syukur kehadrat Ilahi..semoga Allah panjangkan jodoh saya dgn dia sehingga ke akhir hayat..dan jadik pasangan yang saling melengkapi..amin~