There was an error in this gadget

Tuesday, October 8

selipar, kasut & adik beradiknya

ini adalah entry bagi melatih diri untuk rajin semula...setelah malas yang membelenggu diri ni berlarutan dan berpanjangan...so di hari ini aku nk citer benda basic je..iaitu pasal selipar kasut dan adik beradiknya.... 

masa aku kecik2 dulu..segala pemakaian aku adalah di bawah pantauan dan ketetapan dari mak aku...aku mmg jenis pakai je..asal dapat baju baru ke kasut baru ke..xkisah..semua mak pilih..so masa aku kecik2 dulu..aku pakai kasut sarung..pakai stokin renda2...comel giler..hahaha...untuk santai2 mak aku belikan aku sandal.. masa tu mak aku ada belikan aku sandal Body Glove..warna hitam ada line kuning2..paling aku suka la masa tu..then klau selipar plak aku pakai yg jenis sarung..bukan jenis beach sandal tu..yg ada tali tgh2 jari tu...

masa skolah plak..aku lebih kepada pakai kasut Bata tapak biru..kasut strap2..merasa sekali je pakai kasut Sparx yg canggih2 tu..then bila aku darjah 6 aku dah start pakai kasut tali...North Star..family aku mmg jenis suka beli yg ada brand..ntahla..sampai skrg pun..tp brand2 tertentu yang berbaloi di beli la..start form 1...sampai la ke form 5...aku dh pakai kasut Converse g skolah..sepanjang 5 tahun tu aku ada 3 pasang je kasut skolah...ha~~ semua Converse High Cut..aku xbiasa pakai lowcut..rasa nak tercabut je...penah gak beli kasut2 lain..tapi aku xsuka..tetap nk Converse...dan masa tu aku sorang je pakai Converse g skolah...hehehe..dh la masa tu baru pindah skolah kt Johor..skolah Convent..so jadik perhatian la aku masa tu..hahahaha...adoi~~ tahun2 berikutnya baru la budak lain yg pakai..tp still 2 ke 3 org je la...


so ketiga2 kasut Converse aku tu aku bg nama...sampai la kawan2 aku semua pun xtau..saiz kasut berbeza2..yela..dari form 1sampai form 5..kaki aku pun membesar la..satu kasut aku tu aku bg nama 'Selembut Sutera' tu kasut Converse pertama aku..aku bg nama tu sebab kasut tu dh lusuh sgt..tp still aku pakai sampai ke form5..dh koyak2 berbulu2 dh...tp pakai sedap..lembut je..haha..then yg kedua aku bg nama 'Si Manja'..sbb tali kasut tu selalu tercabut..so nk perhatian je kasut tu...dan yg ketiga kalau xsilap..aku bg nama 'Mc Donald' sebab kasut tu besar sangat n buat kaki aku nmpk besar...hahaha...

akibat keselesaan memakai Converse ni..then masa aku masuk U..mak aku belikan sepasang..sbb kene bawak kasut kan utk orientasi dll....mak aku belikan Converse mcm kasut skolah..tp berwarna..warna purple...dan start dr Uitm aku mula mengumpul koleksi kasut2 Converse aku..aku ada 4 kasut high cut..2 low cut... yg low cut tu aku pakai kejap je..xsuka...

converse berwarna aku yg pertama, lepas tu aku ada converse kain denim warna coklat...cari2 gambar xjumpa plak...


penah gak ada yg strap2 mcm ni..tp warna hijau + maroon...aku xberkenan langsung..abang aku yg belikan..saiz besar plak tu...so xpakai bagi kt org..

yg macam ni pun ada...pakai kejap je..sebab saiz terkecik..masa tu clearance..abg aku belikan jugak..skrg bg anak sdara aku pakai...

aku ada gak kasut semua hitam untuk pakai masa Kesatria...dah habis Kesatria aku bg anak sdara aku jugak pakai g skolah...

dan ini adalah kasut aku yg terakhir...limited edition..pakai beberapa kali je yg ni...huhuhu..elok lg rupa dia sampai skrg..

dan maka setelah aku berkapel dengan si dia..dia pun kata kat aku..dah ada BF kene la pakai mcm pompuan skit..xmo pakai Converse sgt la..hahahaha...dia belanja aku satu sandal dgn hasil duit freelance dia dulu2...huhuhu..seingat aku kasut tu aku beli kt Topshop KLCC..sampai skrg aku simpan walaupun dh beberapa kali dah aku nk buang sebab dh buruk...kasut tu mcm ni la lebih kurang rupa dia...sandal gedik2..ngade2...


dua 2sandal kat atas ni mmg aku ada pun ssampai skrg,,yg ni aku beli sdiri..kat Zara ada clearance..sepasang RM29.90..aku letak je dlm kete buat spare..

lepas2 mula pakai sandal ladies2 skit ni..mcm2 la patern kasut yg aku dh try,,dan aku ada..antaranya mcm yg kat bawah2 ni la..

ni mmg sebijik...kasut aku hantaran tunang..mmg best kasut ni...
aku beli jenis mcm ni...untuk pakai kawen hari tu..masa resepsi la..masa nikah jenis yg xtinggi sgt..pump shoes kot..ntah..cari gambar xjumpa..

ada gak kasut mcm ni..konon nk pakai masa kawen la..warna beige..tp sbb masa try2 catwalk aku tergolek..so aku batalkan je la hasrat tu..dan tersimpan je la kasut ni..masa pindah hari tu tgk2 balik kasut ni..skali hancur dh kene cekau ngan kucing,,hampeh btul..



sandal mcm ni..mmg bnyk kali la aku penah ada..warna pun merah2 gini la...naru la gegurl skit kan...

tapi klau nk diikutkan..antara type yg aku paling suka adalah jeni mcm bawah2 ni..harga pun xde la mahal sgt..slalu beli kt uptown...tp buat basahan la..nk jln2 baru la pakai yg mcm atas2 ni...



kasut raya aku yg lalu mcm sliper atas tu..tp jenis tebal..tp putus masa kat pasar malam..sebab tergolek jugak..hahaha..aku ni beli kasut kejap je putus sbb jalan xbtul..maka disebabkan terlalu kerap putus dalm masa yg singkat aku decide utk pakai selipar jepun je..pegi mana2 pun pakai la slipar jepun ni..g IKEA ke..KLIA ke..mana2 aku g aku pakai sliper ni je...dah tawar hati rasa nk beli kasut baru...

selesa dan paling fit dengan aku..hahaha..tp warna hitam la..xde la kaler menjolok mata mcm ni...

so hari Jumaat hari tu..aku g IKEA...then laki aku tgh ada duit skit...dia kata jom beli kasut..hahahaha...aku pun cakap..xpayah la..asyik putus je..membazir..sliper pun ok dah..asalkan xberkaki ayam..dia nk jugak belikan..hehehe..so kitorg g Ikano..g Padini...mmg selalu aku beli kasut or sliper kt Vincci or Pdi..dh selesa dah utk aku...so laki aku kata try kasut pattern gini plak...xputus..hahahaha....
so hari tu aku beli la kasut flats mcm ni..corak bunga2 laki aku pilih...aku kenan yg lain dia ambik yg tu trus try2 saiz..dia trus g bayar...harga RM45...okla..xmahal sgt...so skrg ni aku tgh membiasakan diri pakai kasut mcm ni..so buat masa ni kaki aku melecet..ahahahaha...takpe la kena amalkan slalu..mana tau dh serasi bleh beli lagi..hahhahaha

skian sajalah entry merajinkan diri aku ni..walaupun xde moral xde pengisian...cukup la skadar aku dapat praktis merajinkan diri..hahaha..aku ambik masa dekat 2 jam taip entry ni sambil google2 gambar...hahaha..k bye!

Tuesday, October 1

TTC - bulan kempat dan kelima

memandangkan bulan keempat aku xupdate ape2 mengenai TTC..maka aku sekaliguskan je la dengan yang bulan kelima..memandangkan lg beberapa hari akan masuk ke bulan kelima..so mengenai bulan keempat..iaitu mengenai angan2 aku kononnya nk ambik EPO as a supplemen tambahan tidak menjadi..memandangkan tahap ekonomi yg kurang memuaskan..tetapi time ekonomi memuaskan harga EPO yg sedang offer ketika itu telahpun tamat...so bulan keempat berTTC mana2 yang bleh di DIY je la..hahaha..harap2 anda semua paham..hahaha...di sepanjang bulan keempat dan hampir kelima ini..aku mengalami badan berangin yg teruk sangat la..sampai aku sdiri rasa bengang bile dengar bunyi angin sdiri..walaupun melepaskan angin dengan kaedah sendawa itu amat memuaskan dan melegakan..haha..no kentut2 k..kurang sopan..haha... selain dari itu..perubahan yg aku alami.aku rasa badan ni mcm panas2 je..ntah la kenapa..berhajat juga nk beli termometer konon2 nk try buat BBT la...tapi xbeli..ntahla..mood malas semua benda adalah tanda paling ketara pada bulan kempat dan berlanjutan ke bulan kelima ini.. so next hajat yg terlintas di hati..ingat nk g berurut buang angin..lgpun tempat berurut tu dekat area2 sini jugak..blehla g..insyaAllah..TTC aku ini...rasanya lebih kepada memperbetulkan mana2 yg xbtul dulu..sblm pergi mendapatkan rawatan lbh lanjut...skian, terima kasih..

erm..rasa mcm nk try homeopathy sebab baca2 kt forum mcm berkesan je kaedah tu..hurm~~dlm pertimbangan...