There was an error in this gadget

Sunday, January 4

075 - Turun 600g

Bismillahirahmanirrahim...
Alhamdulillah walaupun 600g je turun..harap ada penurunan lg selepas ni..tak mo asyik naik je..nk turun bukannye senang..nk naik tu senang je...

sarapan : roti canai 2 keping
tengahari : inang2 beberapa keping
malam : sotong kangkung

semalam pas maghrib kitorang g tesco beli stok makanan lg..tp bnyk sayur dah habis plak.. tahun ni..husband aku pun dah plan nk diet sama2...nk jaga kesihatan sama2..insyaAllah...harapnya usaha kitorang ni berjalan lancar.. so pagi td dh start senam skit2..aku buat squat dan angkat dumbell skit2...lari setempat...senaman ngada2 je..hahaha... ingat pasni nk kluar jogging ke pagi2 kan.. tp tengaok la tahap kerajinan tu..berangan2 je dulu..hahaha... 

ape2pun.. diet aku ni xbleh dijadikan contoh..sbb ni diet ikut suka hati aku je..aku diet ikut selera dan kesesuaian kondisi badan aku.. dan tujuan aku update menu mknn hari2 ni,,bukanlah utk menjadi panduan sesiapa..just sebagai usaha aku utk istiqomah dlm berdiet je..so korang klau rasa nk diet..jgn ikut org..ikut kesesuain badan korang k..klau nak senam pun macam tu gak..jgn paksa klau xbleh buat..buat stakat mana yg mampu je.. yg penting bila dlm hati dah niat dah nekad nk diet..insyaAllah adalah perubahan tu nanti.. niat utk benda yg elok2.. then usaha sungguh2..dan doa kepada Allah.. semoga kita semua dikurniakan kesihatan yg baik..insyaAllah.. 

074 - Warming Up!

Bismillahirahmanirrahim...
 Sekarang dalam fasa warming up utk start diet balik bersungguh2..klau aku berjaya turunkan sampai 80 or 79 ke 78 ke..means aku dh lost almost 15kg dlm tempoh 100 hari ni..okla kan.. walaupun bnyk lg yg aku kene kurangkan.. semenjak dua menjak tak jaga diet ni...berat aku jd statik dan tak turun sgt..naik skit adalah.. haha... so ni menu warming up aku..

sarapan : telur setengah masak 2 biji
tengahari ; kobis masak lemak dan ikan goreng
malam : goreng pisang dan karipap

aku dah slowkan minum ais dan dah lama gak xambik nasi..jamah2 sesudu tu adala..last makan nasi mayb 2 minggu lepas..klau xsilap.. walau apapun..aku still ambik mknn yg berkarbohidrat jugak..mcm roti dan biskut.. klau x...xde tenaga plak... selain dr tu aku dh statr mkn supplemen utk btulkan period aku dan lain2..alhamdulillah aku serasi gak ngan supplemen tu..so sape2 ada masalah period tu..bleh try eevning primrose oil.. beli kt guardian je..


Friday, January 2

073 - Tahun Baru 2015

Bismillahirrahmanirrahim...
Alhamdulillah hari ni dah hari kedua dalam tahun2015.. so semalam kira start balik utk konsisten turunkan berat..tinggal lg beberapa hari je..dpt capai 80kg pun dh ok dh.. alhamdulillah...so semalam pegi sarapan kt luar..azam baru la kononnya bgun awal pg..hahaha

sarapan : kuih muih
tengahari : sosej , telor, coleslaw dan cheese
malam : capati 3 kpg

kuih tu makan tak abis pun..manis giler ko tau!! agaknye sbb dh kurang minum n makan bnd manis..rasa mcm terseksa sgt mkn kuih semalam..walaupun sedap.. huhhuuu.. tengahari tu masak apa ada je kt umah..ptg mkn capati...makan capati klau x cukup 3 keping mmg xkenyang..hahahaha...